12/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε την Πέμπτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Δημοσκόπηση Public Issue: Πολιτική μάχη οι δημοτικές / Στον αέρα οι υποσχέσεις της κυβέρνησης / Ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή / Σοβαρές καταγγελίες από τον δήμαρχο Ιωαννίνων / «Γαλάζιες» τοποθετήσεις στον ΟΑΕΔ / Η νεανική «Λίμνη των Κύκνων» / Η Σούπερ Λίγκα και ο «μπαμπούλας» της Nova .
      Pin It

 

  • Η επέλαση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ σε θέσεις ευθύνης, χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα πτυχία ή την ανάλογη προϋπηρεσία, καλά κρατεί στον Οργανισμό. Η «Εφ.Συν» παρουσιάζει τέσσερις «φρέσκες» περιπτώσεις που αποφασίστηκαν από τη διοίκηση την ίδια μέρα.

 

  • Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί το -συνταγματικώς προβληματικό- νομοσχέδιο για τα λουκέτα σε φορείς του δημοσίου και τις απολύσεις εργαζομένων. Μετωπική Κ. Μητσοτάκη – Π. Λαφαζάνη και διαγκωνισμός βουλευτών για εξυπηρέτηση ημετέρων. Την ίδια ώρα, αλυσοδεμένοι εκπαιδευτικοί στην απεργία της ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρονταν ενάντια για τις «μεταρρυθμίσεις».

 

  • Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος καταγγέλλει στην «Εφσυν» ότι με μηχανορραφίες διεξήχθησαν οι εκλογικές διαδικασίες στην παράταξη του για την ανάδειξη του υποψηφίου για τον δημαρχιακό θώκο. Μιλά για διασπαστικά φαινόμενα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την επανεκλογή του, με νέο ψηφοδέλτιο.

 

  • Λογαριασμό ανά τρίμηνο ζητάει η εφορία, από ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, για τα έσοδα και τις δαπάνες του.

 

  • Στο κενό πέφτει η προσπάθεια των κομμάτων της συγκυβέρνησης να προσδώσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τοπικό χαρακτήρα με «ανεξάρτητους» υποψηφίους. Η μεγάλη πλειονότητα (64%) δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την αναμέτρηση αυτή, ενώ οι επτά στους δέκα (73%) δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα στις κάλπες. Αποτυχημένος ο Καλλικράτης σύμφωνα με τη μεγάλη πλειοψηφία (64%) των ερωτηθέντων.

 

  • Η νεανική «Λίμνη των Κύκνων». Ο χορογράφος Ρενάτο Τζανέλα παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή του διάσημου έργου, αλλάζει ακόμα και το λιμπρέτο. Το πιο σημαντικό: εμπιστεύεται κορίτσια από το νεότερο δυναμικό του Μπαλέτου της Λυρικής για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

  • Χωρίς εμβόλια τα μισά παιδιά στην ενδοχώρα του Ηρακλείου. Την ανεπάρκεια της πολιτείας καλύπτουν όσο μπορούν η Μητρόπολη και ο δήμος. Πλούσιο έργο από το Κοινωνικό Ιατρείο Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου .

 

  • Σινεμά – κριτική. Η «Αόρατη γυναίκα» του Ρέιφ Φάινς εστιάζει στην κρυφή ερωμένη του μεγάλου συγγραφέα και το καταδικασμένο ρομάντζο τους με έναν τρόπο απρόσμενα μοντέρνο, γεμάτο ζωντάνια και σύγχρονο προβληματισμό.

 

  • Η Σούπερ Λίγκα χρησιμοποιεί τον «μπαμπούλα» της Nova για να κλείσει τα στόματα όσων διαμαρτύρονται.

 

  • Επιμένει η κυβέρνηση στους ισχυρισμούς της ότι θα δώσει κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς να διευκρινίζει πόσο και πως. Σε αναμμένα κάρβουνα το Μαξίμου από τους νέους όρους της τρόικας. Παρών στις διαπραγματεύσεις και ο «σκληρός» του ΔΝΤ

 

  • Και θετικές και αρνητικές οι εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

 

  • Διεθνές Φεστιβάλ Animation. Το πρόγραμμα συνδυάζει άγνωστους νέους δημιουργούς και καταξιωμένους, όπως ο δικός μας Μιχάλης Αρφαράς, αλλά και το «Mr. Hublot», φετινό Οσκαρ μικρού μήκους ανιμέισιον.

 

  • Η Σούπερ Λίγκα χρησιμοποιεί τον «μπαμπούλα» της Nova για να κλείσει τα στόματα όσων διαμαρτύρονται.

 

efsyn.gr 

Scroll to top