13/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Προστασία υποψηφίων;

 

Οι αιρετοί των ΟΤΑ θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μόνο μετά από τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση σε περίπτωση τέλεσης πλημμελημάτων, ενώ σε περίπτωση κακουργημάτων, μόνο μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό, σημειώνει σε έγγραφό της προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης η ΠΟΕ-ΟΤΑ, επικαλούμενη το άρθρο 24 του νομοσχεδίου που αφορά «Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ». Η ομοσπονδία διακρίνει αντιμετώπιση δύο μέτρων και δύο σταθμών ανάμεσα σε αιρετούς και εργαζόμενους και ζητεί την όμοια αντιμετώπισή τους από τον νομοθέτη. Μήπως με το νομοσχέδιο επιχειρείται η προστασία πολλών υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές;

 

Στ.Ζ.

 

……………………………………..

 

 

„Θεραπεία

 

Τον συνδικαλιστή γιατρό Γιάννη Κούτρα κατεβάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η διακήρυξη του σχήματος, που εγκρίθηκε ομόφωνα, θέτει ως βασικούς πολιτικούς στόχους την αποφασιστική καταδίκη της πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ και του «Καλλικράτη», των υποψηφίων που τη στηρίζουν (Μπουτάρης, Καλαφάτης, όπως αναφέρει), καθώς και του ναζιστή υποψήφιου της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλου. Καλή… ανάρρωση.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

………………………………………..

 

 

„Μοντέλο δικομματικής

 

Σύμπραξη των παρατάξεων του δημάρχου με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης συμφωνήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον Δήμο Νέας Σμύρνης. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος (δηλώνει για ευνόητους λόγους ανεξάρτητος) Σταύρος Τζουλάκης ενώνει τις δυνάμεις του με τον νεοδημοκράτη Στάθη Κούπα και θα κατεβούν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο. Στο παρασκήνιο της συμφωνίας, που παραπέμπει έντονα σε μοντέλο δικομματικής, λέγεται ότι πρόκειται για κίνηση πολιτικού ρεαλισμού εκ μέρους του κ. Κούπα, καθώς οι πιθανότητες να κερδίσει τον δήμο ήταν περιορισμένες. Την ίδια ώρα, ο κ. Τζουλάκης με τη συνεργασία αυτή θα επιχειρήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την αποχώρηση του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη, που αποφάσισε αιφνιδιαστικά να κατέλθει με δικό του ψηφοδέλτιο. Μύλος!

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

 

 

„Δημοσιογραφία του… καφέ

 

Σε αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα φαίνεται να οδηγεί -δυστυχώς- η ηλεκτρονική Διαύγεια στη Βουλή. Μέσα Ενημέρωσης του ηλεκτρονικού και όχι μόνο Τύπου, με στόχο τη δημιουργία φτηνών εντυπώσεων, χρησιμοποιούν οποιαδήποτε απόφαση αναρτάται, υποχρεωτικά πλέον στο διαδίκτυο, για να υπηρετήσουν την εύκολη δημοσιογραφία των καφέδων και των κουλουριών, της μυοκτονίας και των χαρτιών υγείας. Από την άλλη πλευρά, τιμολόγια των 10.000 ευρώ για νερά και καφέδες, αν και αφορούν χρήση μηνών και δεκάδες συνεδριάσεις, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πραγματικό κόστος ενός γαλλικού καφέ. Ας μην το λύσει και αυτό το θέμα η τρόικα…

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………..

 

 

„Νέα μέτρα

 

«Υποκρισία χωρίς όρια» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. «Οι όποιες συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση αφορούν το πότε θα τεθούν σε ισχύ και όχι αν θα υπάρξουν νέα μέτρα καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών γιγαντώνονται. Μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή διευκόλυνσή της εν όψει των εκλογών» τόνισε η Μάγκυ Δούση. Στο ίδιο έργο θεατές για τα μη μέτρα που γίνονται μέτρα!

 

Τ.Τ.

 

………………………………………..

 

 

„Ανεξάρτητος!

 

«Δεν έρχομαι για να αντικαταστήσω το “Τατουλιστάν” με το “Μανωλιστάν”» δήλωσε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, παρουσιάζοντας χθες στην Τρίπολη την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη διοίκηση που άσκησε ο Πέτρος Τατούλης. Ανακοίνωσε ότι ο τίτλος του συνδυασμού του, ο οποίος, όπως είπε, είναι ανεξάρτητος, είναι «Πελοποννησιακή Ενωση», γιατί στόχο έχει να ενώσει τους Πελοποννησίους, και ο υπότιτλος «καθαρά χέρια».

 

Τ.Τ.

 

………………………………………

 

 

„Εκπέμπει SOS

 

«Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ζητάει από φαρμακοποιούς και παθολόγους να βοηθήσουν άμεσα το ιατρείο, καθώς αυτό αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που έχουν προκύψει». Αυτό γράφει ο φωτεινός πίνακας πάνω από τη Γραμματεία εκπέμποντας SOS, καθώς εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες σ’ αυτές τις συνθήκες της μνημονιακής κρίσης. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε συνολικά 19.000 επισκέψεις. Φέτος, σε δύο μήνες έχουν γίνει ήδη 3.000. Οι εθελοντές, αν και φτάνουν τους 250, δεν αρκούν.Το τηλέφωνο της Γραμματείας του ΜΚΙΕ είναι 210-9631950, και βρίσκεται στην πρώην αμερικανική βάση, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

 

Ε.Γκ.

 

………………………………………..

 

 

„Απλήρωτοι ακόμη…

 

Μόνιμος βραχνάς για το ΠΑΣΟΚ είναι το θέμα των επί πολλούς μήνες απλήρωτων εργαζομένων του, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους καταφεύγουν σε διάφορες μορφές διαμαρτυρίας. Παλαιότερα είχαν κάνει συμβολική κατάληψη στην είσοδο των γραφείων στην Ιπποκράτους, ενώ ορισμένοι είχαν δημιουργήσει μέχρι και blog για την προβολή του προβλήματός τους. Με αφορμή την επίσκεψη Σουλτς στην Αθήνα, έστειλαν επιστολή, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων τους, αντιδρώντας στις «προκλητικές» προτάσεις της ηγεσίας του κόμματος για εξόφληση με το 20% των οφειλομένων. Εξαπολύουν βολές εναντίον του γενικού διευθυντή Νίκου Σαλαγιάννη, ενώ αναφέρονται στον έλεγχο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που είχε αποκαλύψει πριν ένα χρόνο η «Εφ.Συν.», θυμίζοντας τις μεγαλοστομίες Βενιζέλου ότι «η αλήθεια θα λάμψει».

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

 

„Σύμπλευση

 

Μήνυμα για σύγκλιση και σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της πόλης, με γνώμονα το όφελος του Νεοσμυρνιώτη, έστειλε ο νυν δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, στην προεκλογική του ομιλία που πραγματοποίησε στον δημοτικό κινηματογράφο «Σπόρτιγκ». Παρά το τσουχτερό κρύο, η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».

 

Μ.Χ.

 

………………………………………

 

 

„Ενδιαφερόμενος

 

Το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ για τις ευρωεκλογές εξέφρασε χθες ο τέως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δηλώνοντας ότι «τον γοητεύει η ιδέα». Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν υπέρμαχος της κοινής πορείας με τους «58» και το ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας, ενώ το όνομά του είχε συζητηθεί και για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς. Στη διαδρομή όμως αναθεώρησε, καθώς, όπως εκτίμησε, «η προσπάθεια κατέληξε να είναι αμιγώς πασοκική».

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Με ΜΑΤ και βία

 

Κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ μετά και τη χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές και μετανάστες. Χθες το μενού είχε περισσότερα δακρυγόνα, κροτίδες κρότου λάμψης μέσα στον προαύλιο χώρο, ανταλλαγή εγκλήσεων και μερικά μπουκάλια. Η Πατησίων κόπηκε στα δύο, φοιτητές και πλανόδιοι μικροπωλητές εγκλωβίστηκαν στον πανεπιστημιακό χώρο – σε ακόμα μία επίδειξη πυγμής εν όψει εκλογών. Μπορεί τα κίνητρα των αστυνομικών να μην ήταν η πάταξη του φοβερού παρεμπορίου που… γίνεται έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά η ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι καιροί είναι δύσκολοι, η λιτότητα θέλει και γνώσεις οικονομίας.

 

Κ.Ζαφ.

 

……………………………………….

 

 

Oλοι θα κριθούμε!

 

Δεν έχει τον… θεό του κι ας τον επικαλείται μετ’ επιτάσεως. Ο λόγος για τον καταζητούμενο, μυστηριώδη και αμφιλεγόμενο επιχειρηματία από τη Συρία, Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, ο οποίος κατηγορείται στο μέγα σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πριν από περίπου ένα μήνα έστειλε επιστολή προς τον ανακριτή της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλή, παραπονούμενος για την άδικη, όπως λέει, εμπλοκή του στην υπόθεση και ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις αρχές. Θέτοντας όμως έναν… όρο: να ακυρωθεί το ένταλμα σε βάρος του γιατί είναι αδύνατον στην ηλικία του να πάει στη φυλακή. Επισημαίνει στον ανακριτή ότι εκείνος που έχει «τη δύναμη πάνω από όλα είναι ο Θεός από τον οποίο θα κριθούμε όλοι όταν θα πεθάνουμε». Επειδή το περιεχόμενο της επιστολής του δεν διέρρευσε από τον δικαστικό λειτουργό, φρόντισε να το κοινοποιήσει ο ίδιος αποστέλλοντάς την σε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η «Εφ.Συν.». Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε από τα… κάθε καρυδιάς καρύδια που εμπλέκονται στα δυσώδη σκάνδαλα τα οποία φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

 

Κ.ΚΑΤ.

 

Scroll to top