14/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αρωμα γυναίκας στην Αττική

Την υποψηφιότητα της Μαρίας Γιαννακάκη στηρίζει η ΔΗΜΑΡ.
      Pin It

Την υποψηφιότητα της Μαρίας Γιαννακάκη στηρίζει η ΔΗΜΑΡ

 

Αρωμα γυναίκας προσδίδει -μετά τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Ρένα Δούρου- και η ΔΗΜΑΡ στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας την υποψηφιότητα της Μαρίας Γιαννακάκη. Ο Βασίλης Οικονόμου, όπως έγραψε χθες η «Εφ.Συν.», έκανε πίσω και δεν θα είναι τελικά υποψήφιος εξαιτίας εσωκομματικών αντιδράσεων.

 

Με συνοπτικές διαδικασίες η χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την κάθοδο της κ. Γιαννακάκη.

 

Για να αποφευχθούν οι γκρίνιες και να μη θεωρηθεί ότι ο κ. Οικονόμου «αδειάζεται», συμβιβαστικά ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε το Σώμα ότι του αναθέτει «ιδιαίτερα καθήκοντα» σχετικά με τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου. Πάντως, ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ δεν θέλησε να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση.

 

Δήλωση της Μαρίας Γιαννακάκη στην «Εφ.Συν.»: «Αποδέχθηκα την πρόταση μετά την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να τεθώ επικεφαλής στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής, με στόχο να καταθέσουμε μια εναλλακτική πρόταση για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Μια εναλλακτική πρόταση για την αντίληψη και τον ρόλο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη στήριξη των πολιτών, στην αναπτυξιακή διαδικασία, στην προστασία των δημόσιων αγαθών, του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου, στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και του κομβικού της ρόλου στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.

 

»Η Αττική αντανακλά εύγλωττα όλα τα προβλήματα της Ελλάδας στην κρίση. Πιστεύω ότι παρά το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και τους θεσμικούς και οικονομικούς περιορισμούς, υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες να αναδειχθούν προοδευτικές πολιτικές.

 

»Χρειάζεται όμως ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις.

 

»Επιδίωξη είναι να ανοίξουμε τον διάλογο και να συναντηθούμε το επόμενο διάστημα με αυτοδιοικητικές δυνάμεις, με δυνάμεις και πολίτες από τον χώρο της οικολογίας, του πολιτισμού, των κοινωνικών οργανώσεων, με τους οποίους μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις και απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της Αττικής».

 

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Πειραιά, η Αγίου Κωνσταντίνου θα στηρίξει τον 34χρονο Ηλία Τζανετουλάκο, ανιψιό του παλιού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top