16/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

«Από εκεί που ήρθε»

 

«Η τρόικα την επόμενη μέρα θα πάει από εκεί που ήρθε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χτες στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει «κανέναν εξωθεσμικό οργανισμό που δεν έχει καμία νομιμοποίηση, όχι από την ελληνική κυβέρνηση, ούτε καν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Δεσμεύθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει «τις μεγάλες αδικίες, όλες τις πράξεις εκείνες που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος και ταυτόχρονα θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………….

 

 

„Εκτός γραμμής;

 

Εκτός γραμμής τοποθετήθηκε χθες η Μαρία Ρεπούση, προκαλώντας σύγχυση για τις θέσεις τής Αγίου Κωνσταντίνου. Μία ημέρα μετά την κατηγορηματική διάψευση ότι ο Φώτης Κουβέλης ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και δεν έχει δεχτεί καμία κρούση από το Μαξίμου, η βουλευτής Πειραιά της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την επιθυμία της να δει τον κ. Κουβέλη στην Ηρώδου Αττικού. «Γιατί να μην έχουμε αριστερό Πρόεδρο; Είναι άνθρωπος με πολύ μακρά πολιτική πορεία, συμπαθής και απόλυτα έντιμος πολιτικός. Και αν χρειαστεί, από αυτή τη Βουλή. Γιατί όχι;» δήλωσε η κ. Ρεπούση.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„«Εργοδοτική τρομοκρατία»

 

Για ανησυχητικά παραδείγματα «εργοδοτικής τρομοκρατίας» έκανε λόγο στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για την επιχειρούμενη κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Οπως είπε, στην εταιρεία Kόκα Κόλα «όποιος εργαζόμενός της σκέφτεται να έχει πολιτική δράση και να κατέβει υποψήφιος, πρέπει να πάρει άδεια από την εργοδοσία». Ο υφυπουργός Βασ. Κεγκέρογλου απέφυγε να σχολιάσει το ζήτημα και περιορίστηκε να πει γενικά ότι η κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων».

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………..

 

 

„Αυτοδιοικητικός!

 

Την προτίμησή του στην υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, σε τηλεοπτική εκπομπή. Οπως διευκρίνισε, «ο Κακλαμάνης είναι αυτοδιοικητικός», γι’ αυτό τον στηρίζει. Ερώτημα πρώτο: Ο Γιώργος Καμίνης, τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αυτοδιοικητικός; Ερώτημα δεύτερο: Το γεγονός ότι ο Ν. Κακλαμάνης είναι βουλευτής της Ν.Δ. δεν παίζει κάποιο ρόλο; Ο κ. Κασσής υποστήριξε επίσης για τις ευρωεκλογές ότι αν η Ελιά λάβει 5-6%, τότε η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί αμέσως σε εκλογές.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

 

„«Το μπεστ σέλερ του μίσους»

 

Τη Δευτέρα, στις επτά το απόγευμα, θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών (Βησσαρίωνος 9 και Σίνα – 2ος όροφος) η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά «Το μπεστ σέλερ του μίσους – Τα “Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών” στην Ελλάδα, 1920-2013» (εκδόσεις Πόλις). Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βενιαμίν Αλμπάλας και για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γ. Καλαντζής (γ.γ. Θρησκευμάτων), ο Στ. Ζουμπουλάκης (πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Εθνικής Βιβλιοθήκης) και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και γ.γ του ΚΙΣ Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………….

 

 

„Νέα παράταξη

 

Σήμερα και αύριο διεξάγεται η ιδρυτική συνδιάσκεψη της νέας συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σινέ Κεραμεικός. Στην επίσημη ανακοίνωση επισημαίνεται ότι έχει αποτυπωθεί το «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων να παλέψουν για τη δημιουργία ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην πορεία για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του κινήματος». Στις εργασίες της συνδιάσκεψης θα ψηφιστούν οι θέσεις και ο κανονισμός της παράταξης και θα εκλεγεί το γενικό συμβούλιό της.

 

Ν.ΣΒ.

 

……………………………………….

 

 

„Τα προσφυγικά

 

Στη Δικαιοσύνη, κατά του ΤΑΙΠΕΔ, προτίθεται να προσφύγει ο Δήμος Αθηναίων με σκοπό να διεκδικήσει τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γιώργος Καμίνης. Οπως τόνισε, οι προσφυγικές κατοικίες αποτελούν περιουσία του δήμου και δεν έπρεπε να μεταβιβαστούν στο Ταμείο.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………..

 

 

„Ποσοστά

 

Εντυπωσίασαν τον κόσμο οι αριθμοί των ποσοστών που προκύπτουν από την έρευνα της Public Issue για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Κυρίως για δύο μεγάλα κόμματα, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ (που δεν είναι πια μεγάλο). Μόνο 3,5% δίνει η έρευνα στο ΠΑΣΟΚ. «Αυθορμήτως» μπορεί να θυμηθεί κανείς το ποσοστό του στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981. Ηταν 48%!

 

Ν.Γ.

 

……………………………………….

 

 

„Εσωκομματικά

 

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, εξαπολύοντας πυρά εναντίον συντρόφων του… με αντιλήψεις ΠΑΣΟΚ! Ο Μ. Τρεμόπουλος, που διεκδικεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους Οικολόγους Πράσινους, καταγγέλλει ως «πραξικοπηματική» και «ανυπόστατη» τη διαγραφή του Νίκου Χρυσόγελου. Μάλιστα, στοχοποιεί συγκεκριμένη εσωκομματική ομάδα, η οποία -όπως λέει- είναι «εθισμένη στον πόλεμο των ιδιοτελών μηχανισμών και την πελατειακή λογική που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ».

 

Ν.Φωτ.

 

…………………………………………

 

 

„Σίγουρος

 

Θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός. Αν και η υποψηφιότητά του θεωρούνταν εξαρχής δεδομένη, ο ίδιος έλεγε σε δημοσιογράφους πως σκεφτόταν να θέσει εαυτόν εκτός μάχης. Κανείς δεν καταλάβαινε τον λόγο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο δήμαρχος συμπλήρωνε πως είναι το «φαβορί» για την επικράτηση. Και όντως, εκτιμάται ότι είναι. Ελλείψει ισχυρού αντιπάλου.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………..

 

 

„Πολιορκία

 

«Θα συνεχίσουμε να πολιορκούμε το πεζοδρόμιο μπροστά στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ επί της οδού Πατησίων» δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. στην «Καθημερινή» αγνοώντας όχι μόνο τους φοιτητές αλλά και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, που έκλεισε τη σχολή για δύο μέρες διαμαρτυρόμενος για την αστυνομοκρατία. Από τη Δευτέρα η σχολή θα ανοίξει, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος σε συνεδρίασή της. Την αφορμή για την ανελέητη επίθεση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ έδωσε ομάδα αντιεξουσιαστών που τραυμάτισε την περασμένη Πέμπτη τρεις αστυνομικούς της ομάδας «Ξένιος Ζευς». Αναρωτιέται κανείς ποια η σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών;

 

Κ.Ζαφ.

 

………………………………………

 

 

„Συγκοινωνούντα δοχεία

 

Οι παραφωνίες που προκαλούν εκνευρισμό και εντάσεις στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-«58» επαναλήφθηκαν, αυτή τη φορά από τον Γιάννη Βούλγαρη, κορυφαίο στέλεχος της πρωτοβουλίας. Μιλώντας σε εκδήλωση στο Γαλάτσι χρέωσε στη Χαριλάου Τρικούπη ότι μετέτρεψε την Ελιά σε πεδίο ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών, ενώ εκφράστηκε θετικά για το Ποτάμι. Ομως και ο Νίκος Μπίστης υπενθύμισε χθες την πρόταση που είχε υποβληθεί στον Σταύρο Θεοδωράκη να ηγηθεί του σχήματος της Ελιάς.Συγκοινωνούντα δοχεία Ελιά και Ποτάμι, όπως αποδεικνύεται…

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Λαϊκισμός

 

«Ο κ. Ντινόπουλος υπήρξε λαϊκιστής ως δημοσιογράφος, λαϊκιστής παραμένει και ως πολιτικός», λένε συνεργάτες της Ρένας Δούρου, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής της Ν.Δ. στην υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής. «Πρόκειται για επαναφορά συκοφαντικού “ρεπορτάζ” της εφημερίδας “Δημοκρατία” πριν από τις προηγούμενες εκλογές», συμπληρώνουν και διασαφηνίζουν ότι «περίπου προ δεκαετίας η Ρένα Δούρου εργάστηκε για 1,5 χρόνο με μπλοκάκι στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων με σύμβαση ορισμένου χρόνου και σε εξειδικευμένο αντικείμενο συναφές με τις σπουδές της», στο οποίο απασχολήθηκαν μεταξύ άλλων «και υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης, όπως ο Κ. Αρβανιτόπουλος». «Αν οι προκλητικές αμοιβές τις οποίες υπαινίσσονται τα παπαγαλάκια είναι τα 500 ευρώ με μπλοκάκι, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι μέλλον επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες στους νέους ανθρώπους αυτής της χώρας», υπογραμμίζουν.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………….

 

 

„«Αριστερή Ανασύνθεση»

 

Για 4η συνεχή χρονιά η «Αριστερή Ανασύνθεση» (οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διοργανώνει ένα πλούσιο ανοιξιάτικο πολιτικό – πολιτιστικό διήμερο. Το ραντεβού είναι το Σαββατοκύριακο στο Ιβανώφειο, το οποίο φιλοδοξούν να μετατραπεί σε εναλλακτικό εργαστήρι πολιτιστικής και συλλογικής έκφρασης. Απόψε -πρώτη μέρα- θα βρεθούν στο επίκεντρο ο αγώνας των πολιτών στις Σκουριές Χαλκιδικής, των απολυμένων στην ΕΡΤ3 και των απεργών της Κόκα Κόλα. Αύριο αντικείμενο της συζήτησης θα είναι οι διεθνείς εξελίξεις και θα επιχειρηθεί να φωτιστεί η γεωστρατηγική σύγκρουση και οι κινήσεις των «μεγάλων δυνάμεων». Θα υπάρχει πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, καθώς και φαγητό και ποτό σε… φτηνές τιμές…

 

Γ.Σμ.

 

Scroll to top