16/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το ντέρμπι των αντιθέσεων

      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στη βαθμολογική θέση των ομάδων, η κόντρα του Αρη (ουραγός με 19 βαθμούς) με τον ΠΑΟΚ (2ος, με 58) μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ντέρμπι… μαϊμού! Ομως, όταν μιλάμε για τους δύο συμπολίτες με τη διαχρονική αντιπαλότητα που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη σχεδόν στα δύο (ας μην ξεχνάμε και το κομμάτι των Ηρακλειδέων), τότε δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι το ματς θα κυλήσει, όσο εύκολα φαίνεται, υπέρ του ΠΑΟΚ.

 

Αλλωστε, ο «δικέφαλος» δεν έχει πείσει ότι εκτός έδρας (6 ήττες σε 14 ματς) τα καταφέρνει το ίδιο καλά όπως στην Τούμπα, αφού σε ίδιο αριθμό αγώνων έχει μόλις μία ισοπαλία με τον Απόλλωνα με 30 τελικές.

 

Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη και μάλιστα σε πιο έντονο βαθμό, αφού λίγο πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος έχει καταφέρει να πετύχει μόλις μία νίκη στο «Κλ. Βικελίδης».

 

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είναι το ξεκάθαρο φαβορί, ειδικά όταν έχει προηγηθεί μια τόσο εμφατική νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και η ομάδα έδειξε να αντιδρά στο ηλεκτροσόκ της λύσης συνεργασίας με τον προπονητή Χουμπ Στέφενς.

 

Οι παίκτες γνωρίζουν πως αν δεν νικήσουν τους «κίτρινους», τότε θα κάνουν ένα μεγάλο πισωγύρισμα και θα ακυρώσουν την προσπάθεια που κάνουν να πείσουν τον κόσμο πως γίνεται μια νέα αρχή. Το πώς ακριβώς σκέφτονται οι παίκτες φαίνεται ξεκάθαρα από διάφορα σχόλιά τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τα δημοσιεύουμε πιο πάνω.

 

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει δείξει ξεκάθαρη διάθεση να στηριχτεί στους ίδιους έντεκα που έβγαλαν το μεγαλύτερο κομμάτι του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, από την ώρα που ο Κατσουράνης αντικατέστησε τον τραυματία Λάζαρ. Εκτιμά πως οι συνεχείς πειραματισμοί στην ενδεκάδα που «σημάδεψαν» την εποχή Στέφενς πρέπει να σταματήσουν. Παράλληλα, η ομάδα έχει κάνει και μεγάλη εξωαγωνιστική προετοιμασία. Η ΠΑΕ έστειλε επιστολές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Εισαγγελία προκειμένου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της αποστολής της ομάδας.

 

Και στην πλευρά του Αρη, όμως, το μεγάλο στοίχημα είναι να μη γίνει το παραμικρό που θα φέρει το κλαμπ σε δυσκολότερη θέση απ’ ό,τι είναι. Στις εμπρηστικές δηλώσεις Σκόρδα, που μίλησε για σίγουρη νίκη («θα ’ρθουν, θα χάσουν και θα φύγουν στο ματς της εκατονταετίας για τον Αρη»!), ήρθαν να απαντήσουν με ένα μπαράζ ανακοινώσεων και δημόσιων τοποθετήσεων οι οργανωμένοι, που υπογράμμισαν την ανάγκη να προστατευτεί η ομάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. «Προστατεύουμε την ομάδα, δεν την καταδικάζουμε», είναι χαρακτηριστικά η προτροπή του Super 3 προς τον κόσμο, μέσω της εφημερίδας του.

 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, πάντως, κάνει ό,τι μπορεί για να «ντοπάρει» τους παίκτες του Αρη, καθώς χθες τους ανακοίνωσε πως θα τους μοιραστούν όλες οι εισπράξεις του αγώνα για να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος των οφειλομένων της ΠΑΕ προς αυτούς.

 

Scroll to top