astynomia-peripoliko

17/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας εξαπατούσε ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά

Η σπείρα, με επικεφαλής τον εν ενεργεία ιερέα, είχε συστήσει εταιρεία εύρεσης εργασίας προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στη δράση της και είχε αποσπάσει από τα θύματά της δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
      Pin It

Ιερέας από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης συνελήφθη κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» σπείρας απατεώνων που εν μέσω κρίσης έταζε δουλειά σε δεκάδες άνεργους πολίτες, από τους οποίους αποσπούσε το υστέρημά τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα είχε συστήσει εταιρεία εύρεσης εργασίας προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στη δράση της, η οποία ξεκίνησε το 2009. Μέσω αυτής οι δράστες κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν 150 με 160 ανυποψίαστους πολίτες, αποσπώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, και στους οποίους υπόσχονταν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, τέσσερα από τα φερόμενα ως θύματα μετανάστευσαν στο εξωτερικό, σε Κύπρο και Γερμανία, προκειμένου να δουλέψουν, αλλά όταν έφτασαν στις χώρες προορισμού διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για καλοστημένη απάτη.

Ως «διευθύνων» της σπείρας φέρεται ο 30χρονος ιερέας, ο οποίος είναι εν ενεργεία και λειτουργεί σε ιερό ναό του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σε βάρος του είχε σχηματιστεί κατά το παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top