17/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Κρίση-μες στιγμές στην Ουκρανία

 

«Τι συμβαίνει στην Ουκρανία και στην Κριμαία; Γιατί μας αφορά;». Τις απαντήσεις θα αναζητήσουν οι ομιλητές της εκδήλωσης που διοργανώνει η Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας αύριο στις 19.00, στο πλαίσιο των «Κρίση-μων Σεμιναρίων». Ομιλητές θα είναι η Αντα Διάλλα, ιστορικός και καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών, ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Μιχάλης Ρένεσης, επισκέπτης καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρκοβο. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Αντώνης Λιάκος, ενώ το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50.

 

Ν.ΣΒ.

 

……………………………………….

 

 

„Αυτήν εμπιστεύονται

 

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει έξοδο στις αγορές με επιτόκιο 5%, θα πέσει γέλιο. Και αυτό γιατί ο «πρόθυμος οίκος» που κατέχει ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι άλλος από την Goldman Sachs. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, είναι ο οίκος που στήριξε το 2000 την κυβέρνηση Κ. Σημίτη στο παιχνίδι με τα ελληνικά ομόλογα και την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη!

 

Φ.Π.

 

……………………………………..

 

 

„Πριν ή μετά;

 

Συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για νέο μνημόνιο πριν από τις ευρωεκλογές προτείνει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Χάνες Σβόμποντα. «Θα πρέπει να γίνει πριν. Να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Ομως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να υποστηρίξουν τις πιο ακραίες δυνάμεις στην Ελλάδα, απορρίπτοντας ή μη λαμβάνοντας αποφάσεις πριν από τις εκλογές. Θα δούμε…», απαντά ο κ. Σβόμποντα στο ερώτημα (protothema.gr) αν οι δύο πλευρές πρέπει να δώσουν τα χέρια για ένα νέο πρόγραμμα, πριν ή μετά τις κάλπες. Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να παραπέμψει καθετί δύσκολο για μετά. Ευνόητο…

 

Δ.Κ.

 

………………………………………

 

 

„Διάψευση

 

Την απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφια θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η αντιπεριφερειάρχης Αθηνών Μαρία Καρακλιούμη. Εχει κόψει πριν από πολλούς μήνες τους πολιτικούς δεσμούς με τον Γιάννη Σγουρό, έχοντας διαφωνήσει πολιτικά μαζί του, επομένως θα συνιστούσε έκπληξη η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιό του. Επιπροσθέτως, η κ. Καρακλιούμη διαψεύδει με τον πλέον απόλυτο τρόπο τα σενάρια ότι ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου. «Θα ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που θα επιχειρούσα να προσεγγίσω το κόμμα του κ. Τσίπρα», τονίζει το νεαρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει από τον Μάιο στην επαγγελματική-επιστημονική καριέρα της.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Η κάλπη θα δείξει

 

Μετά τις 25 Μαρτίου θα ανακοινώσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του, όπου υπόσχεται πολλές εκπλήξεις. Παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν σε χαμηλές πτήσεις, ο ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί, λένε οι πληροφορίες, αφού η αναγνωρισιμότητά του βρίσκεται στο 60% έναντι περίπου 90% του Γ. Σγουρού και της Ρένας Δούρου. Πάντως, έχει ήδη αρχίσει να κινείται με ομιλίες στην περιφέρεια.

 

Α.Ε.Μ.

 

……………………………………..

 

 

„Αυτοκριτική

 

Μέσα στον πανικό που προκάλεσε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ακούστηκαν πολλά ευτράπελα. Αλλά το πιο ξεκαρδιστικό ήταν το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν εναντίον τού μέχρι χθες συναγωνιστή τους οι εκπρόσωποι της ναζιστικής οργάνωσης στους νομούς της Θεσσαλίας. «Στην περίπτωση αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση, «επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά η ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον, ότι ο πατριωτισμός είναι το έσχατο καταφύγιο κάθε απατεώνα». Συ είπας, κύριε Κασιδιάρη!

 

Δ.Ψ.

 

………………………………………

 

 

„Στη Δικαιοσύνη

 

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί το «Βήμα» η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, καταγγέλλοντας αθλιότητες με σκοπό την ηθική εξόντωσή της. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του «Βηματοδότη», σύμφωνα με το οποίο η κ. Κοππά ζήτησε -μετά την ανεξαρτητοποίησή της από το ΠΑΣΟΚ- να της καταβληθούν οι παρακρατήσεις που έδινε υπέρ του κόμματος, ενώ απέλυσε κι έναν συνεργάτη της που προερχόταν από το ΙΣΤΑΜΕ. «Ποτέ δεν ζήτησα αναδρομικά επιστροφή της παρακράτησης του μισθού που είχα καταβάλει υπέρ ΠΑΣΟΚ και ουδέποτε απέλυσα συνεργάτη μου. Το μόνο που ζήτησα είναι να σταματήσουν οι παρακρατήσεις υπέρ του κόμματος από 1ης Μαρτίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η κ. Κοππά ανεξαρτητοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, διακόπτοντας έκτοτε κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………..

 

 

„«Αποστηματικές καταστάσεις»

 

Ενα από τα ιδρυτικά μέλη της Κοινωνικής Συμφωνίας, ο Πάμπος Χατζηλαμπής, από τα πρώτα στελέχη που ακολούθησαν τη Λούκα Κατσέλη στην πορεία της εκτός ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, συνοδεύοντας την απόφασή του με βαριές καταγγελίες. Ο επί πολλά χρόνια έμπιστος συνεργάτης της κ. Κατσέλη σε θέματα Τύπου, κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «παρεΐτσες» απαξιωμένων «υλικών πολιτικής κατεδάφισης» που, κινούμενες από προσωπικά συμφέροντα, δημιούργησαν αποστηματικές καταστάσεις γύρω και κάτω από την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος εκτιμά ότι η Κοινωνική Συμφωνία «έχασε το τρένο», έχοντας υιοθετήσει πρακτικές του παλιού και πιο παρακμιακού ΠΑΣΟΚ.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

 

„Τούρκοι πρόσφυγες

 

Δεκτό έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία για συνάντηση μαζί τους (αύριο στις 11.30 το πρωί). Τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξαπολυθεί ανελέητη επίθεση σε βάρος τους με προσαγωγές, συλλήψεις, παρεμπόδιση δημόσιας πολιτικής δράσης, ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και προσπάθεια έκδοσής τους στην Τουρκία, όπου η ζωή τους κινδυνεύει. Τα ελληνικά δικαστήρια απέρριψαν όλες τις αιτήσεις έκδοσης στην Τουρκία. Τελευταία κραυγαλέα περίπτωση, η φυλάκιση του πρόσφυγα Κοσάρ Χασάν (Τσετίν), ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη εδώ και 25 χρόνια. Σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, το ραντεβού με τον υπουργό είχε ακυρωθεί. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο.

 

Κ.Ζαφ.

 

………………………………………

 

 

„Οι άγαμες θυγατέρες…

 

Μαζί με τα παιδιά των ενστόλων που δικαιούνται περίθαλψη ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους εφόσον είναι άνεργα, φοιτούν ή έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας, περιθάλπονται και πάλι ανύπαντρες κόρες και αδελφές στρατιωτικών άνω των 40 ετών! Αυτά περιλαμβάνονται σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε από τη Φώφη Γεννηματά στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορά την «υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των μελών των οικογενειών τους». Κατά το σχέδιο, οι άγαμες θυγατέρες και κόρες στρατιωτικών δικαιούνται περίθαλψη εφόσον δεν έχουν από άλλον φορέα, όπως επίσης ο σύζυγος ή η σύζυγος και όσοι είναι σε διάσταση.

 

Μαρ.Δ.

 

…………………………………….

 

 

„Συνεργασία

 

«Προοπτικές για ελληνικές και γερμανικές εταιρείες να ενώσουν τις δυνάμεις τους» διαπίστωσε ο α’αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Τραγάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Μίκαελ Ροθ. Σταθερότητα στη χώρα, για να επενδύσει η Γερμανία στην ελληνική αγορά, ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Ροθ, ο οποίος αναγνώρισε ωστόσο την «ιστορική ευθύνη και ενοχή» της χώρας του απέναντι στην Ελλάδα και πρότεινε την υλοποίηση τριών προγραμμάτων: τον Ελληνογερμανικό Οργανισμό Νεότητας, το Ταμείο Αρωγής για το Μέλλον και την αναζωογόνηση του εβραϊκού στοιχείου της Θεσσαλονίκης. «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………..

 

 

Τα βιβλία του Παττακού!

 

Αντιμέτωπος με Ελληνες φοιτητές ήρθε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Imperial College, όπου μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας της σχολής με θέμα «Ανατρέποντας τα δεδομένα: Η ελληνική εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση». Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν έντονα στα λεγόμενα του υπουργού ζητώντας εξηγήσεις για την πολιτική στην Ελλάδα. Ο Αδ. Γεωργιάδης προσπάθησε να απαντήσει ρωτώντας τους παριστάμενους στα αγγλικά: «Αυτή είναι η αντίληψή σας για τη δημοκρατία;» Ενας από τους φοιτητές απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποια δημοκρατία; Εσύ πούλαγες βιβλία του Παττακού!» Ο Αδωνις Γεωργιάδης πάντως λίγο έλειψε να χάσει τον έλεγχο όταν πλησίασε πρόσωπο με πρόσωπο έναν εκ των φοιτητών για να του ζητήσει τον λόγο…

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top