17/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Ανάδοχοι, εμείς!

 

Τα έγραφε και η Μαρίνα (Πετρούτσου) στο «ΖΑΠ ΖΑΠ» το Σάββατο: οι ιθύνοντες της ΝΕΡΙΤ απευθύνονται στον κόσμο, σε όλους εμάς δηλαδή, ζητώντας μας να προτείνουμε ονόματα για τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα του δημόσιου φορέα όταν (και αν) αυτός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Ούτε ο Γιωργάκης Παπανδρέου δεν θα το σκεφτότανε αυτό – παγκόσμια πρωτοτυπία. «Η ΝΕΡΙΤ απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες πολίτες να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για την ονοματοδοσία των τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών της Μέσων. Μέχρι και την Πέμπτη 20 Μαρτίου, κάθε ενδιαφερόμενος, επαγγελματίες, συλλογικές κοινότητες και μεμονωμένοι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το όνομα των τριών τηλεοπτικών καναλιών, των έξι ραδιοφωνικών σταθμών και της κεντρικής ιστοσελίδας της ΝΕΡΙΤ». Αφήστε δε το άλλο, είναι και… θαυματοποιοί εκεί στη ΝΕΡΙΤ. Για τρία ραδιόφωνα έκανε λόγο στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στην «Εφ.Συν.» πριν από δύο εβδομάδες ο κ. Γιώργος Προκοπάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, έξι έγιναν ξαφνικά τώρα σύμφωνα με την ανακοίνωση. Διπλασιάστηκαν μέσα σε 15 μέρες με άλλα λόγια. Ούτε τo θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων!

 

…………………………………………………….

 

Συναυλία για την Κεφαλονιά

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε το «Βήμα 99,5» και διοργανώνει, αύριο και μεθαύριο, δύο μεγάλες συναυλίες στο θέατρο Μπάντμιντον, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την αποκατάσταση του Γηροκομείου Ληξουρίου. Συμμετέχουν αφιλοκερδώς τριάντα συνολικά καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Χαρούλα Αλεξίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαρία Φαραντούρη. Ο Θάνος Μικρούτσικος έχει την επιμέλεια των δύο συναυλιών και την παρουσίαση θα κάνει ο Γιάννης Μπέζος. Ελάχιστα είναι τα εναπομείναντα εισιτήρια οπότε σπεύσατε όσοι ενδιαφέρεστε. Είπαμε, είναι για καλό σκοπό αυτές οι συναυλίες. Θα αναμεταδοθούν φυσικά και μέσα από τη συχνότητα του σταθμού.

 

……………………………………..

 

Διαφυγόντα κέρδη

 

«700 εκατ. ευρώ έχασε το Δημόσιο από την ανάθεση των συχνοτήτων στην Digea», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Νίκος Μιχαλίτσης, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ. Τα έσοδα από τις συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης, σύμφωνα με έρευνα της Analysys Mason, θα έπρεπε να είναι υπερδιπλάσια από τα προσδοκώμενα τώρα και, συγκεκριμένα, 715 εκατομμύρια ευρώ. Δεν τα λες και λίγα τα… διαφυγόντα κέρδη, έτσι; Μην τους πάρετε στην επιχείρησή σας αυτούς που αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ: θα σας το φαλιρίσουν το μαγαζί!

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top