17/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αξιολόγηση με ΜΑΤ και χημικά

      Pin It

MAT και χημικά περίμεναν τους εκπαιδευτικούς το Σάββατο το μεσημέρι, όταν με αποφάσεις της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας για μπλοκάρουν την επίσημη πρεμιέρα της «ατομικής αξιολόγησης», με σεμινάρια για τα διορισμένα στελέχη της διοίκησης (διευθυντές εκπαίδευσης και περιφερειάρχες).

 

Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους πρώτους συγκεντρωμένους, ενώ στις 13.30 έπεσαν χημικά, προκαλώντας ασφυξία και σε μικρά παιδιά που έπαιζαν στη διπλανή παιδική χαρά. Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές απέκλεισαν το υπουργείο, ενώ οι αξιολογητές προσπάθησαν να μπουν κρυφά από παράπλευρες εισόδους.

 

«Αυτό που το υπουργείο ονομάζει αξιολόγηση, είναι η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, όπου οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρουν χορηγούς για να ξεπεράσουν τη δραματική μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης και την εγκατάλειψη δομών, όπως η ειδική αγωγή και η ενισχυτική διδασκαλία», μας λένε καθηγήτριες από την Γ΄ ΕΛΜΕ. «Η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε απολύσεις, αφού είναι προαποφασισμένο ότι 15% θα αξιολογηθούν κάτω από τη βάση», μας λέει ο Ηλίας Παπαχατζής από την ΕΛΜΕ Ηλείας.

 

Δεν έλειψαν φραστικές αντιπαραθέσεις με τους αξιολογητές και τις αξιολογήτριες. «Τι συνάδελφοι είστε που θέλετε σεμινάριο για το πώς θα μας απολύσετε;» ρωτούσαν οργισμένες δασκάλες τα στελέχη, ενώ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, χτυπημένος από τα ΜΑΤ, παρέδωσε μαθήματα αξιολόγησης: «Μάθημα πρώτο, κάθε απολυόμενος θα αντικαθίσταται από τα παιδιά από πίσω», είπε δείχνοντας τις διμοιρίες. «Μάθημα δεύτερον, η κιμωλία αντικαθίσταται από κλομπ».

 

Οι αξιολογητές που δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το υπουργείο παρέμειναν στο προαύλιο του Mall, περιμένοντας να μπουν συνοδεία των ΜΑΤ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΟΛΜΕ, από τους 160 διευθυντές και περιφερειάρχες, μόλις 60 παρακολούθησαν το σεμινάριο.

 

Αφροδίτη Τζιαντζή

 

…………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Κινητοποιήσεις καθηγητών

 

Με συλλαλητήριο σήμερα στις 14.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11.00-14.00 και 14.00-17.00) ξεκινούν το καθημερινό τους, για αυτήν την εβδομάδα, πρόγραμμα κινητοποιήσεων οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ. Κύρια αιχμή των αγωνιστικών δράσεων, η αποτροπή των απολύσεων εκπαιδευτικών για τους οποίους ολοκληρώνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Θα ακολουθήσει το απόγευμα επόμενη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, την ώρα της συνάντησης με τον υπουργό. Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να του μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων.

 

Σήμερα και αύριο, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στα σχολεία για την ενημέρωση των συναδέλφων τους επί των απεργιών που θα ακολουθήσουν και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, την Τετάρτη προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και την Πέμπτη στο ίδιο σημείο στις 13.00. Την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Προγραμματίζονται νέες συγκεντρώσεις: στην πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00 και αργότερα, στις 15.00, ώρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων–αξιολογητών, προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

 

Στ.Ζ.

 

 

Scroll to top