17/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Πρόωρη σύνταξη

 

Υπόψιν του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

 

Εξοχότατε είμαι ο Σωτήρης Κωστόπουλος από το Καλούσι Αχαΐας. Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω για ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα, το οποίο εκτός από αναλογική διάσταση παρουσιάζει και ηθική ανάγνωση. Σας γνωστοποιώ ότι ο ίδιος λαμβάνω σύνταξη από το ΙΚΑ, να προσθέσω δε ότι η πολιτεία μου παραχώρησε πρόωρη σύνταξη και εφόσον πάσχω από εσωτερική αντιπαλότητα, πράγμα για το οποίο μου είναι εξ ορισμού αδύνατο να εργαστώ.

 

Το ποσόν της σύνταξης που ελάμβανα ώς και τον Ιούνιο του 2013 ανερχόταν στα 840 ευρώ τον μήνα. Τον Ιούνιο του 2013 η πολιτεία μού αφαίρεσε το ΕΚΑΣ ήτοι 200 ευρώ και έκτοτε λαμβάνω 640 ευρώ τον μήνα. Τον Σεπτέμβριο του 2013 κατέθεσα στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα συντάξεων τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να διεκδικήσω και πάλι το ΕΚΑΣ. Εχω κατά νου μου ότι η πολιτεία από 01/01/2014 έπαψε να παραχωρεί το ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω των 65 ετών, όπως ο ίδιος. Ητοι διεκδικώ το ποσόν του ΕΚΑΣ που μου αναλογεί από τον Ιούνιο του 2013 έως και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, ήτοι 1.400 ευρώ. Εκείνο που με βασανίζει περισσότερο δεν είναι τόσο η άρνηση της αρμόδιας υπαλλήλου και της προϊσταμένης του εν λόγω ΙΚΑ να μου παραχωρήσουν το ποσόν που ο ίδιος υποθέτω ότι δικαιούμαι όσο μάλλον με βασανίζει που η αυτή υπάλληλος και η προϊσταμένη με αντιμετώπισαν με αυταρχικότητα και περιφρόνηση. Στην παράκλησή μου να επανεξετάσουν τον φάκελό μου εισέπραξα τη στείρα άρνηση και με αήθη τρόπο με πρόσταξαν να καταθέσω και πάλι από την αρχή τα έγγραφα που είχα ήδη καταθέσει. Παρακαλώ πολύ όπως μεσολαβήσετε προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη. Οτι είμαι ασθενής αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχτώ να μου συμπεριφέρονται με τρόπο που κάποιοι απολίτιστοι και αδίστακτοι συμπεριφέρονται στα αδέσποτα σκυλιά. Σας θυμίζω τον λόγο του Κυρίου, κατά τον οποίο «η ισχύς μου εν ασθενεία τελειούται».

 

Επιπλέον να έχετε κατά νου σας εκείνο που ο κύριός μου και Θεός μου από τους παλαιούς καιρούς έχει αναγγείλει, ήτοι «τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα τους σοφούς καταισχύνη τα ισχυρά και τα αγενή του κόσμου και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός, και τα μη όντα, ίνα τα όντα καταργήσει, όπως μη καυχήσηται πάσα σαρξ ενώπιον του Θεού».

 

Σας το αποκαλύπτω και ζητώ από σας να το αναγνωρίσετε· ο ίδιος είμαι τραγικός άνθρωπος, λειτουργώ στα όρια, η ισορροπία που διατηρώ είναι εξαιρετικά εύθραυστη, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύω να βουλιάξω στην επικράτεια του σκοταδιού και να χάσω την επαφή μου με την πραγματικότητα. Διαπράττουμε ύβρη όταν περιφρονούμε και ασχημονούμε εις βάρος του τραγικού ανθρώπου. Επικαλούμαι την προσοχή σας και την ευαισθησία σας διατηρώντας την προσδοκία που αναζητά την παρέμβασή σας, η οποία θέλει να εξυπηρετήσει και ηθικά και τα παραδειγματικά συμφέροντά μου.

 

Σωτήρης Κωστόπουλος

ποιητής, Πάτρα

 

………………………………………..

 

Το λαχείο

 

Αυτό το λαχείο το πληρώσαμε με αίμα!

 

Ενας καλός φίλος μου μας άφησε χρόνους πριν από περίπου ένα χρόνο. Πέθανε με τον καημό ότι κέρδισε τον πρώτο λαχνό στο λαχείο και το παραμέλησε, πέρασε η προθεσμία και δεν το εξαργύρωσε!

 

Τελευταία διαβάζω για τα γεγονότα στη γενέτειρα όπως: Ο Παπούλιας απείλησε τη Γερμανία με προσφυγή στη Χάγη για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

 

Και αναρωτιέμαι: Πρόεδρε και τα υπόλοιπα συντρόφια σου, όπως Θεοδωράκης, Γλέζος και οι άλλοι, τόσα χρόνια τι κάνατε; ‘Η καλύτερα, τι κάνατε τότε που βγήκε η απόφαση για τις αποζημιώσεις και οι υπόλοιποι σύμμαχοι αποζημιώθηκαν; Τι κάνατε τότε; Ασφαλώς δεν αδειάζατε. Κάνατε αντίσταση και ανυπακοή για να φέρετε και στην Ελλάδα τον παράδεισο του Στάλιν.

 

Και μην ξεχνάς, Πρόεδρε, αυτό το λαχείο που μας χρωστάνε οι Γερμανοί δεν το κερδίσαμε με την τύχη αλλά το πληρώσαμε με αίμα! Πολύ αίμα! Στα αλβανικά βουνά, στα Καλάβρυτα, στην Αράχοβα, στις Βίγλες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα, Πρόεδρε. Δεν πείθεις. Είστε όλοι σας ανίκανοι να διοικείτε…

 

Peter Triantafyllos

Τορόντο

 

………………………………………

 

«Κυρώσεις»

 

Το θράσος των Αμερικανών και των Ευρωπαίων δεν έχει όρια. Τους έπιασε ο πόνος για το διεθνές δίκαιο και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, αυτοί που έχουν διαπράξει τα ειδεχθέστερα εγκλήματα και έχουν καταληστέψει τον πλανήτη. Αυτοί που έχουν δολοφονήσει εκατοντάδες γυναικόπαιδα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι με τις ατομικές βόμβες και στο Βιετνάμ με τις βόμβες ναπάλμ και στο χωριό Μάι Λάι, αυτοί που βομβάρδιζαν σχολεία και νοσοκομεία στη Γιουγκοσλαβία, αυτοί που κατέστρεψαν το Ιράκ, αυτοί που δολοφονούν γυναικόπαιδα στο Αφγανιστάν και συνεργάζονται με τον πιο διεφθαρμένο ηγέτη Καρζάι, αυτοί που έχουν ανατρέψει δεκάδες εκλεγμένους ηγέτες όπως ο Αλιέντε και έχουν γεμίσει τη Λατινική Αμερική με δικτάτορες. Οσο για τις μαριονέτες Ευρωπαίους που πάνε χέρι χέρι με την Ουάσινγκτον και τα γεράκια του Πενταγώνου, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αποικιοκράτες, δολοφόνοι, ληστές. Για το Ισραήλ δεν έχουν τίποτα να πουν που παραβιάζει δεκαετίες τις αποφάσεις του ΟΗΕ, έχει προσαρτήσει όλα τα παλαιστινιακά εδάφη και έχει κατακρεουργήσει τον παλαιστινιακό λαό. Το ίδιο και για τους Τούρκους που έχουν διχοτομήσει την Κύπρο. Σε αυτούς δεν θα επιβάλουν κυρώσεις και εμπάργκο.

 

Μίνος Τσουβαλάκης

Δραπετσώνα

 

 

 

Scroll to top