17/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

PRAKTIKER

Οπου… φύγει-φύγει οι Γερμανοί

      Pin It

Αλλάζει χέρια η Praktiker Hellas, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- η γερμανική μητρική του ομίλου είναι ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία με αμερικανικό fund, πιθανότατα τη Fairfax, η οποία ελέγχει τα ακίνητα της Praktiker μέσω της Eurobank Properties.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γερμανική εταιρεία, με τον εκκαθαριστή που έχει τοποθετηθεί -μετά την αίτηση πτώχευσης- να «κυνηγά» την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

 

Σε ό,τι αφορά την Praktiker Hellas, τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν σε μια σειρά σπασμωδικές… κινήσεις «σωτηρίας» που στράφηκαν κατά των εργαζομένων. Περισσότεροι από 300 απολύθηκαν ή απομακρύνθηκαν την τελευταία διετία, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προκείμενου να διασφαλίσουν τη θέση τους αναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που προέβλεπαν μείωση μισθών 7%.

 

Οι καταγγελίες εξάλλου των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας δεν είναι λίγες, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου εργαζόμενος στο κατάστημα του Ταύρου αυτοκτόνησε, μία μέρα μετά την «οικειοθελή αποχώρησή» του. Στην περίπτωση αυτή πάντως, η εταιρεία δεν θέλησε να σχολιάσει τις συνθήκες θανάτου του υπαλλήλου της, επικαλούμενη λόγους προσωπικών δεδομένων, αλλά και την αστυνομική έρευνα που ήταν σε εξέλιξη.

 

Scroll to top