marinakis

18/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Όταν τα ελληνικά συμφέροντα γίνονται προαπαιτούμενα / «Ποδοσφαιρική» κόντρα με φόντο πολιτική, οικονομία / Ελληνικό χρώμα σε Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου / Φόβος διαρροών στο ΠΑΣΟΚ / Το δημοψήφισμα και η πτώση / Πανεπιστημιακοί ζητούν άμεσα μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ .
      Pin It
  • Διαπραγματεύσεις κυβέρνησης με τρόικα. Πώς τα ελληνικά συμφέροντα έκαναν τα αιτήματά τους… προαπαιτούμενα.
  • Το παρασκήνιο και οι ερμηνείες της κόντρας Μαρινάκη – Σαββίδη, με προσκήνιο το ποδόσφαιρο και φόντο την πολιτική και την οικονομία.
  • Προδημοσίευση από το βιβλίο του Χ. Καστανίδη. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ περιγράφει με λεπτομέρειες τις δραματικές ώρες της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2011, όταν ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφασή του για δημοψήφισμα. Η αγωνία του πρώην πρωθυπουργού, οι διαφωνούντες υπουργοί και η στάση της Α. Μέρκελ.
  • Ολοκληρωμένη πρόταση, σε 7 σημεία, για μια δημόσια δημοκρατική τριτοβάθμια εκπαίδευση καταθέτουν μέσω της «Εφ.Συν.» οι καθηγητές του ΑΠΘ Ν. Παρασκευόπουλος, Κ. Σταμάτης, Ι.Δ. Παντής. Φιλοδοξούν, έτσι, να βάλουν φρένο στην πορεία διάλυσης των πανεπιστημίων αλλά και τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψή τους.
  • Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2014. Ένα πρόγραμμα πολύ ελληνικό, ευτυχώς με τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους σκηνοθέτες και με σαφώς πιο υποβαθμισμένο το ξένο πρόγραμμα.
  • Σε νέα δίνη εσωστρέφειας το ΠΑΣΟΚ λόγω των επώδυνων μέτρων που ετοιμάζει η δικομματική κυβέρνηση με την τρόικα. «Εκστρατεία πειθούς» από την πλευρά Βενιζέλου ώστε να αποφευχθούν τυχόν διαφοροποιήσεις. Κόντρες και για το ευρωψηφοδέλτιο.
  • Κινητοποιήσεις για την ενιαία τιμή του βιβλίου. Δεκάδες συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, αλλά και πολιτικοί, ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στον περιορισμό του προστατευτικού -για τις νέες εκδόσεις- μέτρου που προωθεί η κυβέρνηση.
  • Ανεξάρτητο κράτος η Κριμαία για τη Ρωσία, με προεδρικό διάταγμα Πούτιν. Ομοσπονδοποίηση της υπόλοιπης Ουκρανίας προτείνει τώρα ως λύση η Μόσχα. Σε διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος θα ζητήσει επιτάχυνση των διαδικασιών προσάρτησης, αψηφώντας τις νέες αναιμικές κυρώσεις ΗΠΑ και Ε.Ε.
  • Συνεχείς αποκλεισμούς βάζει το υπουργείο. Η νέα τροπολογία προβλέπει ότι το παραμικρό ποινικό παράπτωμα ενός νόμιμα διαμένοντος στη χώρα μετανάστη θα εμποδίζει την απόκτηση ιθαγένειας.
  • Σε νέα υψηλά 34 μηνών αναρριχήθηκε το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που συνεχίζει για τρίτη χρονιά φέτος να βρίσκεται στην κορυφή των αποδόσεων παγκοσμίως, απολαμβάνοντας συνεχείς εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό.
  • Επίσημη πρεμιέρα Γ. Σακελλαρίδης. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στους Καμίνη, Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη «τεράστιο πλεόνασμα υποκρισίας και υποτέλειας» και κάλεσε τους Αθηναίους να στείλουν «μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας, ανατροπής και δημιουργίας».

efsyn.gr 

Scroll to top