18/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το έριξαν στην ποίηση!

Ατμόσφαιρα θερμοκηπίου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου τα... φυτά κάθονται και περιμένουν να μεγαλώσουν!.
      Pin It

Ατμόσφαιρα θερμοκηπίου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου τα… φυτά κάθονται και περιμένουν να μεγαλώσουν!

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

«Η καταιγίδα θα κοπάσει και σύντομα ο ήλιος θ’ ανατείλει ξανά»…

 

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 'χουνε ρίξει στην ποίηση, γιατί –μεταξύ μας- δεν έχουν και τι άλλο να κάνουν.

 

Μ' αυτά τα λόγια ξεκίνησε και το χθεσινό blog που διατηρεί ο Χουάν Μάτα, λίγες ώρες μετά την ήττα της ομάδας του με 3-0 από τη Λίβερπουλ.

 

Το κλίμα στο Κάρινγκτον, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του συλλόγου, ήταν χθες… περίεργο. Βαρύ σίγουρα, αλλά θύμιζε και κάτι από… θερμοκήπιο. Οπως ακριβώς τα φυτά που κάθονται και περιμένουν να μεγαλώσουν, έτσι και οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες πήγαν χθες για αποθεραπεία, την έκαναν και αποχώρησαν. Σιωπηλοί. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι αυτοί που δεν εμπνέονται από τον προπονητή τους. Δεν θέλουν να παίζουν γι’ αυτόν, ούτε να τον ακούν ή να τον βλέπουν. Αυτό σημαίνει ότι και ορισμένα ενθαρρυντικά λόγια να τους πει, δύσκολα θα αλλάξει κάτι μέσα τους.

 

Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, η Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο τον Ολυμπιακό. Ενα παιχνίδι που, αν στραβώσει, ενδέχεται να είναι το τελευταίο για τον Σκοτσέζο προπονητή στον βαρύ πάγκο των «κόκκινων διάβολων».

 

Κάποια σκόρπια λόγια μετά την πανωλεθρία από τη Λίβερπουλ, δεν αρκούν για να μεταμορφώσουν την ομάδα. Ο Μόγες προσπάθησε να κάνει κάτι προχθές, αλλά δεν του βγήκε. Αφησε κατά μέρους τις σέντρες (μόλις 20 επιχείρησαν οι παίκτες του, έναντι 70-80 σε άλλα ματς), αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Καμία φαντασία, κανένας αυτοματισμός. Απολύτως τίποτα. Ο προπονητής δεν έχει ουσιαστικό πλάνο που θα μεταμορφώσει τους ποδοσφαιριστές του προς το καλύτερο. Και φυσικά τού λείπει η προσωπικότητα που χρειάζεται για ν’ αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια.

 

Αυτός για τον οποίο υπήρχαν απαιτήσεις και απογοητεύει, είναι ο Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός είχε μόλις 27 επαφές με την μπάλα απέναντι στους «κόκκινους», λιγότερες από τον κάθε ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο. Λιγότερες κι από τον κάθε τερματοφύλακα, ξεχωριστά!

 

Είναι εμφανές εδώ και μήνες, πως η συνεργασία του με τον Ρούνεϊ είναι ανύπαρκτη. Ομως, ο Αγγλος το παλεύει. Ο Φαν Πέρσι, όχι. Περιμένει την μπάλα μέσα ή κοντά στην περιοχή και το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει να κάνει είναι να σουτάρει αμέσως. Το αποτέλεσμα, συνήθως, απογοητευτικό…

 

Scroll to top