18/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συνάντηση αλληλέγγυων και υπουργού

      Pin It

Συνάντηση μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, πραγματοποιείται σήμερα στις 15.00 στο υπουργείο. Παρουσία των δικηγόρων Γιάννη Ραχιώτη και Αλέκας Ζορμπαλά, οι πρόσφυγες θα θέσουν στον υπουργό μια σειρά αιτημάτων, με σημαντικότερο την απελευθέρωση του γνωστού αγωνιστή Χασάν Κοσάρ (Τσετίν).

 

Επιπλέον, οι πρόσφυγες ζητούν «να συγκεντρωθούν όλοι οι Τούρκοι αγωνιστές που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ελλάδα, σε μία φυλακή», να σταματήσουν οι εξευτελιστικοί σωματικοί έλεγχοι που υφίστανται και να σταματήσει το πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων, που έχουν στόχο την έκδοσή τους στην Τουρκία.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον υπουργό, συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώνεται στις 15.00 έξω από το υπουργείο (Μεσογείων 96). Εξάλλου, μοτοπορεία αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση του Τσετίν προγραμματίζεται σήμερα στις 18.00 στη Θεσσαλονίκη, στις φυλακές Διαβατών (προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 17.30).

 

Κ.Ζαφ.

 

Scroll to top