19/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Αποχαιρετισμός;

 

«Αποχαιρετιστήρια» έμοιαζε η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της αφορούσε ευχαριστίες: προς συναδέλφους, συνεργάτες και όλους όσοι «δούλεψαν μέρα-νύχτα για να μπορέσουμε να έχουμε σήμερα το αποτέλεσμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Ξέρει κάτι για το μέλλον του στην κυβέρνηση ή πραγματικά ήθελε να ευχαριστήσει τους… πάντες; Ο χρόνος θα δείξει… Ισως στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας τον Ιούνιο να μη βρίσκεται στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

 

Κ.ΤΣ.

 

………………………………………

 

 

„Με γνώμονα…

 

Αλλη μια παρέμβαση πραγματοποίησε αργά χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας μέσω του εκπροσώπου του, Γιώργου Ελενόπουλου, στα δημοσιογραφικά σχόλια και τις εκτιμήσεις σχετικά με τη στάση του στη Βουλή επί της νέας συμφωνίας με την τρόικα. Σε καυστικό ύφος ο κ. Ελενόπουλος κατακεραύνωσε τους «σχολιαστές», οι οποίοι «καταφεύγουν στο ψεύδος και στην παραπλάνηση» χωρίς να γνωρίζουν την άποψη του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως, για την ταμπακέρα απάντηση δεν δόθηκε, γιατί η αναφορά ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα πράξει «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………..

 

 

„Προβλεπτικός…

 

Είναι αλήθεια ότι ισχυρός άνδρας μεγάλης ΔΕΚΟ με ενεργειακό αντικείμενο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τη θέση του στο Δ.Σ. τηρώντας κατά γράμμα τις κλασικές μεθόδους τού πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ; Οι φήμες λένε ότι, αφού κατάφερε να επιβάλει και τη σύζυγό του στο απερχόμενο Δ.Σ., αυτή αποχώρησε με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο πακέτο λόγω εθελουσίας. Προσπαθεί να κάνει κάποια παρόμοια διαπραγμάτευση ή να κερδίσει χρόνο, αφού φαίνεται ότι έχει το «χάρισμα του προβλέπειν» που δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα ξαναδεί παρόμοια θέση με τέτοια παχυλή αμοιβή.

 

Ν.Σβ.

 

………………………………………

 

 

„«Απέχθεια για τη δημοκρατία»

 

«Η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη έχει απέχθεια για τη δημοκρατία» τόνισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή σχετική έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού. Προβληματισμένοι για το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο στην ευρωζώνη, ανεξαρτήτως Μνημονίου, εμφανίστηκαν τόσο ο Φ. Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ) όσο και ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης. Ο τελευταίος έσπευσε να «συμβουλέψει» τον κ. Τσακαλώτο για την έντονη θεσμική κριτική που άσκησε, με τη φράση «Ευκλείδη, μην ξανοίγεσαι σε βαθιά νερά, γιατί αύριο μπορεί να είσαι εσύ ο υπουργός Οικονομικών».

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………….

 

 

„Ιογενής λοίμωξη

 

Μια ελαφρά ιογενής λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού ταλαιπωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να μην υποβάλει τον οργανισμό του σε πρόσθετη ταλαιπωρία. Εξ ου και η ακύρωση του σημερινού ταξιδιού του στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο, ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να μεταβεί εκεί για να παρευρεθεί σε γεύμα εργασίας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), όπου θα συναντούσε τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

 

Ν.ΣΒ.

 

……………………………………

 

 

„Τα κριτήρια…

 

Σήμερα αρχίζουν τα διαδικαστικά για το μοίρασμα του «κοινωνικού μερίσματος» των 505 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ζητούμενο, τα ακριβή κριτήρια της μοιρασιάς. Πρέπει να είναι αντικειμενικά, διότι τα δηλωθέντα εισοδήματα δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματική οικονομική κατάσταση των πολιτών. Τι θα γίνει, για παράδειγμα, με τους ελεύθερους επαγγελματίες; Είναι κοινό μυστικό ότι στην πλειονότητά τους δεν δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματα. Οι προαναφερθέντες θα μπουν στον… λογαριασμό ή όχι;

 

Κ.ΤΣ.

 

………………………………………….

 

 

„«Κοινωνία Πολιτών»

 

Με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και τη στήριξη πλήθους προσωπικοτήτων, ο Δημήτρης Ρίζος, από τη δημοτική παράταξη «Κοινωνία Πολιτών», μπαίνει στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Νάουσας, επιδιώκοντας να βγάλει την πόλη του από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Η τοπική κοινωνία άρχισε να πλήττεται οικονομικά πριν από την εμφάνιση της κρίσης. Ανάλογο είναι το διάστημα στο οποίο οι κάτοικοι έχουν να δουν κάποιο ουσιώδες έργο. Ο κ. Ρίζος δεσμεύεται για έναν δήμο στον οποίο οι δημότες θα έχουν ενεργό συμμετοχή και κυρίαρχο ρόλο.

 

Στ.Ζ.

 

……………………………………..

 

 

„«Στο πόδι»

 

«Στο πόδι» για ένα δεκάλεπτο τα είπαν χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιάννη Στουρνάρα. Τόπος συνάντησης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου ο ένας επέστρεφε στην Αθήνα και ο άλλος κατέφτανε στη βελγική πρωτεύουσα. Το αντικείμενο της συνομιλίας «στο φτερό» ήταν η συμφωνία με τους δανειστές και «τι μέλλει γενέσθαι» από δω και πέρα. Περισσότερα θα πει ο αντιπρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις 11.30 στο ΥΠΕΞ.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

 

„Παράπονα

 

Τα παράπονά του για το πώς αντιμετωπίζονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σήμερα στην Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης. Με τα εξής παραδείγματα: Για τις αεροπορικές συγκοινωνίες κάποια νησιά θεωρούνται «άγονα» και για την ακτοπλοΐα όχι. Τα… γονιμότατα νησιά Πάρος και Νάξος επιδοτούνται για την αεροπορική τους συγκοινωνία, όταν το υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθεί να εξασφαλίσει κεφάλαια για την κάλυψη της Κάσου και της Καρπάθου. Η καθυστέρηση εκτέλεσης ενός δρομολογίου έχει αποτέλεσμα την κλήση του πλοιάρχου προς απολογία και την επιβολή προστίμων, ενώ εάν καθυστερήσει ένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ δεν αποδίδονται ευθύνες σε κανέναν.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………..

 

 

„Και ποδηλατοδρόμια θα φτιάξω!

 

Αφήνει πίσω του την κομματική του ιδιότητα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος δήμαρχος Αρης Σπηλιωτόπουλος. Κατηγόρησε τον Γ. Καμίνη ότι με απολύσεις και λογιστικά τερτίπια εφάρμοσε το Μνημόνιο, ότι φταίει για τα κλειστά μαγαζιά και για την αθλιότητα στο Σύνταγμα (σ.σ. αναφερόταν στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων), για την εγκατάλειψη, την εγκληματικότητα και τη «λαθρομετανάστευση». Δεν παρέλειψε να πει ότι ο Νίκος Δένδιας «καθάρισε περιοχές του κέντρου» και ότι η κεντρική Αθήνα μυρίζει σκουπίδια, ούρα και κόπρανα (;). Η δική του πρόταση περιλαμβάνει δημοτικούς αστυνομικούς με όπλα, μηδενική ανοχή στο παρεμπόριο και μείωση προστίμων για τα τραπεζοκαθίσματα.

 

Για να διασταυρώσουν οι δημοσιογράφοι το πόσο βρόμικη είναι η πόλη τούς είπε να κοιτάξουν το… τουίτερ! Μπορεί τελικά να άφησε την κομματική του ταυτότητα, αλλά επιμένει στην ακροδεξιά του ατζέντα ο υποψήφιος.

 

Α.Ψ.

 

………………………………………

 

 

„Απόλυση

 

«Ηρθα κοριτσάκι 22 χρόνων, φεύγω έχοντας πατήσει τα 35. Τον τελευταίο καιρό δεν ένιωθα καν ο εαυτός μου εκεί μέσα. Κι αν άντεχα, αιτία ήσασταν εσείς, Συνάδελφοί μου! Ετσι, φεύγοντας, δε νιώθω παρά ευγνωμοσύνη για τα 13 χρόνια (και κάτι μήνες) δουλειάς στον Αλφα. Πέρασα κοντά το εν τρίτο της ζωής μου μαζί σας και αισθάνομαι πως σας χρωστώ ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί με κάνατε καλύτερο άνθρωπο και άξια συνάδελφο. Σας εύχομαι καλή συνέχεια, υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας, είστε υπέροχοι, θα σας σκέφτομαι…» Με τα λόγια αυτά μέσω του facebook αποχαιρέτησε η Κατερίνα Αγριμανάκη τους συναδέλφους της, παραλαμβάνοντας από το λογιστήριο του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» την αποζημίωση απόλυσης. Οι διευθύνοντες της έδειξαν την πόρτα εξόδου επειδή υπερασπίστηκε την αξιοπρέπειά της και τον επαγγελματισμό της. Να ανακαλέσει την απόλυση της συναδέλφου και να εγκαταλείψει τις πρακτικές του εκφοβισμού καλεί η ΕΣΗΕΑ την εργοδοσία.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………….

 

 

„Αποστάσεις

 

Νέους κλυδωνισμούς προκαλεί στους Ανεξάρτητους Ελληνες η παραίτηση της Χρυσούλας Γιαταγάνα από το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης διαφωνούσε με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και με γενικότερες επιλογές του Πάνου Καμμένου το τελευταίο διάστημα. Η ίδια έχει εδώ και μήνες αποστασιοποιηθεί από τις κομματικές δραστηριότητες, οπότε η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………….

 

 

„Λάμψη

 

Aφού πέτυχε το εγχείρημα καταστροφής της χώρας που λέγεται Μνημόνιο αλλά η κυβέρνηση των ανδραπόδων το ονομάζει σωτηρία, είναι φυσικό να ετοιμάζει πολλά Μνημόνια. Μέχρι να αποφασίσουμε πως δεν είμαστε νεκροί ή ετοιμοθάνατοι, όπως μας έχουν κατατάξει τα κοράκια της ευρωπαϊκής πολιτικής άρχουσας τάξης μαζί με τους ντόπιους μανδαρίνους. Να θυμηθούμε ξανά πως πρέπει να κρατούμε τον κεραυνό της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Τη λάμψη της όρθιας ζωής!

 

Π.Γεωργ.

 

……………………………………..

 

 

Με «σκονάκι»

 

Πρωτοφανείς σκηνές στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού χθες. Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά της Μεταπολίτευσης βουλευτές από επιτροπή της Βουλής μεταβαίνουν σε φυλακή για να πάρουν κατάθεση από προφυλακισμένους συναδέλφους τους. Και οι τρεις της Χρυσής Αυγής (Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός) εμφανίστηκαν πάντως με «σκονάκι». Ο Χρ. Παππάς «εντυπωσίασε» με την κατακόκκινη γραβάτα του και το δαχτυλίδι με την παλιά ελληνική σημαία (λευκός σταυρός σε μπλε φόντο). Ο Γ. Λαγός προσήλθε με… καπελάκι της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός πάντως, όπως έλεγαν οι βουλευτές της επιτροπής, ήταν για πρώτη φορά εμφανώς φοβισμένος και ανήσυχος.

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top