19/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

56 μήνες φυλακή, αλλά εξαγοράσιμη

 

Αλλη μία καταδίκη προστέθηκε χθες στο… ποινικό μητρώο του Κώστα Σαραντόπουλου, εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» στην οποία έβαλε αιφνιδιαστικά λουκέτο, αφήνοντας απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους (δημοσιογράφους και διοικητικό προσωπικό). Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 56 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 29.000 για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010, με βάση μήνυση περισσότερων από 50 δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονταν στην «Απογευματινή». Με την ίδια απόφαση και με το σκεπτικό ότι δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. των «Εκδόσεων Απογευματινή» απαλλάχτηκαν των κατηγοριών ο γιος του εκδότη, Γιώργος Σαραντόπουλος, ο οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας, Αρης Κιπεντζόγλου, και ο νομικός σύμβουλος, Σπύρος Μαύρος. Στο δικαστήριο προσήλθαν χθες και κατέθεσαν δεκάδες δημοσιογράφοι της εφημερίδας, η οποία έκλεισε τον Οκτώβριο του 2010 με εντολή του εκδότη της, ο οποίος αιφνιδίως διέκοψε τη σύνδεση με το τυπογραφείο. Οι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι δεν τους έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα τους.

 

Μαρ.Δ.

 

……………………………………….

 

Ποίηση στο Διαδίκτυο

 

Το Αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης, με αφορμή τον εορτασμό αύριο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.hprt-archives.gr και www.hprt.gr, το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Τάσου Ψαρρά «Εποχές και συγγραφείς» με τίτλο «Γεώργιος Σουρής» (παραγωγή 1999). Ο ποιητής Γεώργιος Σουρής έγινε γνωστός και δημοφιλής στο αναγνωστικό κοινό της εποχής του χάρη στον «Ρωμηό», την έμμετρη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα που εξέδιδε από το 1883. Πέρα από την ποιητική του παραγωγή με σατιρικό περιεχόμενο, έγραφε έμμετρες κωμωδίες και μετέφρασε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες», η παράσταση της οποίας σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1876 κερδίζει τον έπαινο του Βουτσιναίου ποιητικού διαγωνισμού, ενώ το 1906, με πρωτοβουλία της Βουλής, προτείνεται για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στο ντοκιμαντέρ προβάλλεται πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, ενώ σύγχρονοι μελετητές καταθέτουν τις απόψεις τους για τον ποιητή και το έργο του.

 

……………………………………..

 

24 ώρες αθλητικά

 

Αλλο ένα κανάλι υψηλής ευκρίνειας (High Definition) ανεβάζει από σήμερα στην ψηφιακή συνδρομητική της πλαρφόρμα η Nova. Πρόκειται ουσιαστικά για το Novasports Highlights, το οποίο εμπλουτίζεται με περισσότερο πρόγραμμα, αναβαθμίζεται σε υψηλής ευκρίνειας (HD) και μετονομάζεται σε Novasports 24 HD. Θα βρίσκεται στη θέση 112 του ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος της Nova και θα διαθέτει ολοκληρωμένη, γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τους συνδρομητές. Με ανανεωμένα γραφικά και on air look, θα προβάλλει τα στιγμιότυπα από όλα τα πρωταθλήματα, αθλητικά δελτία ειδήσεων κάθε 30 λεπτά, συνεντεύξεις Τύπου, δηλώσεις πριν και μετά τους αγώνες, καθώς και τα τελευταία νέα των μεγάλων διοργανώσεων. Επίσης, θα διαθέτει συνεχή ενημέρωση για τα αποτελέσματα από τους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων όλο το 24ωρο, ενώ κάθε βράδυ στις 21.00 θα προβάλλεται η εκπομπή «Η Ωρα των Πρωταθλητών» με τον Γιάννη Καραλή.

 

Scroll to top