prosfuges

20/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρθηκε η διάταξη για την απέλαση μεταναστών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απέσυρε την επίμαχη διάταξη για απέλαση μεταναστών σε περιπτώσεις ψευδούς καταγγελίας, κάνοντας λόγο για «λάθος εντύπωση που δόθηκε ως προς τη σκοπιμότητα της ρύθμισης.
      Pin It

Μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, αποσύρθηκε η διάταξη που προέβλεπε απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που είχαν προβεί σε ψευδή καταγγελία για ρατσιστική βία από όργανα της τάξης.

Η επίμαχη τροπολογία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν όργανο του κράτους καταγγελθεί ψευδώς για οποιοδήποτε από τα ανωτέρω αδικήματα και η ψευδής καταγγελία τεκμηριωθεί μετά τη σχετική προκαταρκτική εξέταση με τη θέση της δικογραφίας στο αρχείο, ο καταγγέλλων δικάζεται για τα προβλεπόμενα στο ενδέκατο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα αδικήματα με την αυτόφωρη διαδικασία. Ως παρεπόμενη ποινή, στην περίπτωση αυτή, δύναται να επιβληθεί η απέλαση, άλλως ακολουθείται η διαδικασία της διοικητικής απέλασης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, τόνισε ότι αποσύρει τη διάταξη μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τη λάθος εντύπωση που δόθηκε ως προς τη σκοπιμότητα της ρύθμισης…

Σχετικό θέμα: Τρομο-κώδικας για μετανάστες

efsyn.gr

Scroll to top