forologikes-diloseis-slider

20/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Από σήμερα (20/3) και μέχρι 30/6 οι φορολογικές δηλώσεις

Ανοίγει το απόγευμα το TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2013 από όλα τα φυσικά πρόσωπα.
      Pin It

Ξεκινάει από το απόγευμα η υποβολή φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2013, με προθεσμία μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Στο διάστημα αυτό όλα τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, εκτός αν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, οπότε υποβάλλεται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης για τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα και ηλεκτρονικά ορίζεται η 31η Ιουλίου.

Η δεύτερη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης και η τρίτη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης.

Στα φετινά εκκαθαριστικά θα περιλαμβάνεται και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους υπόχρεους, η καταβολή του οποίου θα γίνει κατά τον ίδιο τρόπο με τον φόρο εισοδήματος.

efsyn.gr

Scroll to top