20/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελληνική σειρά… εξ Αμερικής

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη, όπως αποδεικνύεται, σεζόν για το MEGA, αφού αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα ενώ πληροφορίες θέλουν να σχεδιάζονται νέες περικοπές σε προσωπικό και αμοιβές, τα στελέχη του επιχειρούν να τονώσουν το πρόγραμμα του καναλιού στο δεύτερο μισό της σεζόν. Προφανώς θέλουν να συγκρατήσουν κοινό και να αντεπεξέλθουν στη δυναμική που εμφανίζει ο ΑΝΤ1.

 

Γι’ αυτό και σήμερα ρίχνουν στη μάχη της τηλεθέασης άλλη μια ελληνική σειρά, μόνο που αυτή τη φορά έρχεται από τα… ξένα. Πρόκειται για μεταφορά στα ελληνικά δεδομένα του επιτυχημένου και πολυβραβευμένου εξ Αμερικής «Modern Family». Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση το 2009 και χαρακτηρίστηκε τότε από το περιοδικό «Time» «η πιο αστεία οικογενειακή κωμωδία της χρονιάς», ενώ το «Entertainment Weekly» έγραψε πως «είναι αμέσως ευδιάκριτο ότι είναι η καλύτερη νέα σιτ κομ της σεζόν». Μεταδόθηκε για πέντε σεζόν στις ΗΠΑ και συνέχισε να κάνει υψηλές τηλεθεάσεις. Ηταν υποψήφια για πολλά τηλεοπτικά βραβεία: EMMY, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, Television Critics Association, Screen Actors Guild, Peabody κ.ά. Εχει κερδίσει συνολικά 18 Βραβεία ΕΜΜΥ (καλύτερης κωμικής σειράς, σκηνοθεσίας, σεναρίου, β΄ ανδρικού ρόλου, β΄ γυναικείου ρόλου, ήχου κ.λπ.) ενώ το 2011 κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα ως καλύτερη κωμική σειρά.

 

Στα ελληνικά δεδομένα τη «Μοντέρνα Οικογένεια», που κάνει πρεμιέρα σήμερα (22.20, MEGA), συνυπογράφουν οι Αποστόλης Τσαούσογλου (απόδοση σεναρίου) και Πιέρρος Ανδρακάκος (σκηνοθεσία), ενώ η εκτέλεση παραγωγής ανήκει στην «J.K. Productions».

 

Πρόκειται για ένα κωμικό, κάποιες φορές… ανορθόδοξο πορτρέτο μιας σύγχρονης οικογένειας, που θα μπορούσε να είναι και η δική μας, με πρωταγωνιστές τούς: Αντώνη Καφετζόπουλο (Τάκης), Κώστα Κόκλα (Φίλιππος), Ζέτα Δούκα (Φαίη), Κλέλια Ρένεση (Κάρμεν) κ.ά.

 

[email protected]

 

Scroll to top