21/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτική κίνηση από Χρυσόγελο

      Pin It

Την οριστική του αποχώρηση από τους Οικολόγους Πράσινους για «ηθι- κούς και πολιτικούς λόγους» επιβεβαίωσε χθες ο Νίκος Χρυσόγελος, ο οποίος ανακοίνωσε ταυτόχρονα την ίδρυση της πολιτικής και κοινωνικής κίνησης «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία». Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν «πολίτες με κοινές ανησυχίες και όραμα» και ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών «με τη νέα δυναμική, ευρεία, πράσινη, κοινωνική λίστα για τις ευρωεκλογές».

 

Παράλληλα άφησε αιχμές για τους πρώην συντρόφους του, κάνοντας λόγο για «μια μικρή μειοψηφία που με ίντριγκες, μηχανισμούς και πελατειακές σχέσεις έχει οδηγήσει τους Οικολόγους Πράσινους ένα βήμα πριν τη διάλυση».

 

Το διαζύγιο με το πρώην κόμμα του δρομολογήθηκε στο έκτακτο συνέδριο της περασμένης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρό- τασή του να καταρτιστεί μια «μεικτή» λίστα άλλη από αυτήν που είχε προκύψει από το εσωκομματικό δημοψήφισμα, αλλά και να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα διαχειριζόταν και τα οικονομικά του κόμματος. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ν. Χρυσόγελος είχε διαγραφεί από την Πολιτική Κίνηση Πατησίων – Κυψέλης, απόφαση όμως που δεν επικυρώθηκε από το συνέδριο.

 

Τ.Τ.

 

Scroll to top