23/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Θάβει» τα ατομικά δικαιώματα ο δήμαρχος Βύρωνα

Σύσσωμη κινητοποίηση δημοτικών παρατάξεων και εργαζομένων για τις κάμερες στα γραφεία του προσωπικού στο νεκροταφείο - Σπαταλώνται χρήματα, τη στιγμή που τα οικονομικά του δήμου καταρρέουν.
      Pin It

Σύσσωμη κινητοποίηση δημοτικών παρατάξεων και εργαζομένων για τις κάμερες στα γραφεία του προσωπικού στο νεκροταφείο – Σπαταλώνται χρήματα, τη στιγμή που τα οικονομικά του δήμου καταρρέουν

 

Εξοργισμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα με την αιφνιδιαστική κίνηση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στον χώρο όπου εργάζονται. Σε μέρα απεργίας τοποθετήθηκαν κάμερες στα γραφεία του προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης, που στεγάζεται στο Κοιμητήριο Βύρωνα, ενώ κάμερα μπήκε και στο κυλικείο του νεκροταφείου.

 

Την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης καταγγέλλουν αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, αφήνοντας αιχμές για οικονομική κακοδιαχείριση. «Η δημοτική αρχή έχει τελικά χρήματα, παρά το ότι ο δήμος είναι χρεοκοπημένος για τους παιδικούς σταθμούς, την Πρόνοια, τις υποδομές, την έγκαιρη πληρωμή των μισθών των εργαζομένων. Εχει χρήματα για το νέο δόγμα της επιτήρησης, της παρακολούθησης των κινήσεων των εργαζόμενων σήμερα και πιθανά αύριο των κατοίκων», σημειώνει η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, απαιτώντας να κατεβούν οι κάμερες.

 

Η δημοτική πρωτοβουλία Στάση Πολιτών Βύρωνα καλεί τον απερχόμενο δήμαρχο, Ν. Χαρδαλιά, που έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι φέτος υποψήφιος, «να κάνει τα λεφτά για τις κάμερες γάλα για τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία» και να ενημερώσει τους δημότες για το πώς διαχειρίζεται τα οικονομικά του δήμου.

 

Με κινητοποίηση χθες το πρωί το σωματείο εργαζομένων του δήμου, παρουσία δημοτικών παρατάξεων (Στάση Βύρωνα, Αριστερή Παρέμβαση, Λαϊκή Συσπείρωση, Βύρωνας-Καθαρή Επιλογή), κάλυψε συμβολικά τις κάμερες. «Θα προσφύγουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή προσβάλλει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, Χρ. Παναγιωτόπουλος.

 

Α.ΤΖ.

 

Scroll to top