24/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Χαρτοπόλεμος

 

«Χαρτοπόλεμος» για το κούρεμα του χρέους ξέσπασε ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενόψει ευρωεκλογών. Η άποψη που εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, σε συνέντευξή του στη «Real News», και ο ισχυρισμός του ότι πιθανό κούρεμα θα ήταν «επιθετική κίνηση» κατά των κρατών-μελών της ευρωζώνης προκάλεσαν την αντίδραση της Αγίου Κωνσταντίνου, που σχολίασε ότι «παρά τις βεβαιότητες του κ. Βενιζέλου, το χρέος δεν είναι βιώσιμο και η αναδιάρθρωσή του είναι μονόδρομος». Στην απάντησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε υποδείξεις με γνώση, μνήμη και αναγνώριση «των όσων έγιναν έως τώρα όχι από μόνα τους», αλλά από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο φυσικά…

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

 

„Ανταλλαγή

 

«Ο,τι έγινε έγινε και δεν γυρίζει πίσω», ήταν η απάντηση του Γιώργου Προβόπουλου στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για ποιο λόγο ίσχυσε η ανταλλαγή μετοχών μεταξύ Εθνικής – Εurobank, ενώ είχε «ναυαγήσει» η συμφωνία συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Τώρα ο ίδιος, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναφερόμενος στην αποχώρηση του Ομίλου Λάτση της Eurobank δηλώνει: «Δεν υπήρχε νομική υποχρέωση, αλλά για λόγους δεοντολογίας θα περίμενε κανείς ο βασικός μέτοχος να έχει πιο ενεργό ρόλο. Ωστόσο, το εγχείρημα συγχώνευσης με την Εθνική, που τελικά δεν ευδοκίμησε, περιέπλεξε την υπόθεση και δίνει ίσως την εξήγηση». Δεν μας έκανε πάντως πιο σοφούς. Ισως έχει τους λόγους του.

 

ΑΡΤ

 

………………………………..

 

 

„Πρόστιμο σε ναυτικούς

 

Σαν να μην τους έφτανε το δράμα ότι είναι απλήρωτοι εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια, έρχονται τώρα ν’ αντιμετωπίσουν και πρόστιμα. Ο λόγος για 22 ναυτικούς που από το 2012 ζουν μέσα στο πλοίο «Ionian Queen» της εταιρείας Endeavor Lines, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς κατάσχεσης στον μόλο του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Το Λιμεναρχείο τούς επέβαλε πρόστιμο επειδή «δεν προχώρησαν, ως όφειλαν βάσει της κείμενης νομοθεσίας, στην πρόσληψη και εγκατάσταση επί του πλοίου ενός τουλάχιστον φύλακα, καθ’ όλο το 24ωρο». Το ότι δεν έχουν ούτε χρήματα για να ζήσουν, είναι ψιλά γράμματα για τους γραφειοκράτες.

 

Δ.Τερζ.

 

…………………………………….

 

 

„Αναχωρητής

 

Δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα μελλοντικά προσωπικά του σχέδια, απάντησε με τρόπο που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως διάθεση αναχωρητισμού. «Αν επανέλθουμε σε συνθήκες κανονικότητας, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Ας έρθει να ασκήσει την κυβερνητική εξουσία ο οποιοσδήποτε», είχε υποστηρίξει την Τετάρτη, ενώ χθες τόνισε ότι δεν τον απασχολεί ούτε η «σταδιοδρομία του» ούτε η «συμβατική πολιτική». Από το περιβάλλον του, πάντως, διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλλιεργεί το έδαφος για αποχώρηση, σε περίπτωση που το κόμμα του συνεχίσει την ελεύθερη πτώση.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………

 

 

„Για την παρέλαση

 

Με αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ το κοινό θα παρακολουθεί με… προσκλήσεις από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και μετά. Την ίδια μέθοδο «τόνωσης του εθνικού φρονήματος» χρησιμοποιούσαν καθεστώτα τύπου… Τσαουσέσκου. Εύλογα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι ανάμεσα στο πλήθος θα υπάρχουν και «άντρες ειδικών αποστολών» που θα παραληρούν από υπερηφάνεια και θα φροντίζουν για την αποφυγή τυχόν ευτράπελων…

 

Μ.Ι.Τ.

 

……………………………………….

 

 

„Αναμένει…

 

Την πρόταση της Συγγρού αναμένει ακόμη η Μαριέττα Γιαννάκου, ώστε να κρίνει αν θα είναι εκ νέου υποψήφια, όπως είχε γράψει η «Εφ.Συν.». Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το διαδικτυακό ενημερωτικό ραδιόφωνο READYO.GR στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, αποκάλυψε ότι κανείς δεν την έχει ενημερώσει σχετικά ούτε για την ίδια ούτε για τους άλλους ενδιαφερόμενους. Η κ. Γιαννάκου δεν έκρυψε την αντίθεσή της στο μοντέλο του σταυρού, χαρακτηρίζοντας «πολυτέλεια» τη διαδικασία και εκτιμώντας ότι θα ενισχυθεί το πελατειακό σύστημα.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………

 

 

„Δημοσκοπική αισιοδοξία

 

Με ιδιαίτερη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο τα δημοσκοπικά ευρήματα από την περιοχή όσον αφορά τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. «Πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποστρέφονται τον Τατούλη, καθώς τουλάχιστον ένας στους τρεις δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν θα ψηφίσει τον εκλεκτό των δυο κομμάτων» λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «ο Οδυσσέας Βουδούρης, παρά τις διεργασίες του πρόσφατου παρελθόντος, συγκεντρώνει ήδη ποσοστό πολύ κοντά σε αυτό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2012». Γι’ αυτό θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Βουδούρη ξεκινά ευνοϊκά και θα προσελκύσει ψηφοφόρους από ευρύτερες ομάδες που εγκαταλείπουν τα συγκυβερνώντα (και γεμάτα εσωτερικά προβλήματα) κόμματα.

 

Ν.ΣΒ.

 

……………………………………

 

 

„Τα «πιστεύω» μας

 

Το ακροδεξιό παραλήρημα Μπαλτάκου συντηρεί στην επικαιρότητα το ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει να συγκυβερνά με ένα κόμμα, του οποίου ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δηλώνει προκλητικά «αντικομμουνιστής». «Πρακτικές αντίθετες σε μια δημοκρατική πολιτεία, πρέπει να τις καταδικάζουμε», δήλωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι σε θέματα αξιών που έχουν να κάνουν με τον πυρήνα της δημοκρατίας «κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος». Οσο για τη συνύπαρξη του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «είμαστε μαζί σε μια κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέπουμε λογικές, αντίθετες με τα δικά μας «πιστεύω»». Αρκεί τα «πιστεύω» να μη μένουν απλώς στη θεωρία…

 

Δ.Κ.

 

……………………………………..

 

 

„Αλληλεγγύη

 

Δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου μέσα σε 48 ώρες. Σχεδόν κάθε μέρα στην πόλη μας χάνονται ανθρώπινες ζωές και η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με τον μνημονιακό δήμαρχο, Γιάννη Κουράκη, ουδόλως ευαισθητοποιείται, ως οφείλει, να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης για να σωθούν συνάνθρωποί μας που κινδυνεύουν από την ανέχεια και την απελπισία στις οποίες τους οδήγησε η απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική.

 

Π. Γεωργ.

 

………………………………………..

 

 

„Δύο χρόνια μετά…

 

Δύο χρόνια χωρίς την παρουσία του Γιάννη Μπανιά συμπληρώνονται στις 28 Μαρτίου. Την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, φίλοι, σύντροφοι και συγγενείς του θα συναντηθούμε στον τάφο του, στο Α' Νεκροταφείο, να τιμήσουμε τη μνήμη του και να θυμηθούμε την ανυπέρβλητη συμβολή του στην υπόθεση της ανανέωσης της Αριστεράς στην Ελλάδα.

 

………………………………………

 

 

Στα Γιάννενα

 

Η ομιλία Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ στα Γιάννενα γέμισε ασφυκτικά με σχεδόν 1.000 καθήμενους και όρθιους τη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Du Lac». Στο κοινό, άνθρωποι που δεν είχαν μέχρι πρότινος σχέση με την Αριστερά: αγρότες από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και των χωριών της Ηπείρου που έχουν υποστεί το σοκ της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που φτωχοποιήθηκαν και αποδεσμεύτηκαν από τα συνδικαλιστικά δίκτυα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ανάμεσά τους και αριστεροί που δεν μετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνη, ο οποίος μόλις την προηγούμενη μέρα είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος της Κεντροαριστεράς.

 

Φ.Κ.

 

Scroll to top