24/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Αγνωστες ιστορίες του ’21

 

Ενα οδοιπορικό στις άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης του ’21, με τους δύο εμφυλίους και τους ξένους συμμάχους, πραγματοποιεί στην αυριανή εκπομπή της «360ο» η Σοφία Παπαϊωάννου στον ΑLPHA (23.45). Μεταξύ των βασικών σταθμών του οδοιπορικού, η μάχη της Τριπολιτσάς, τα χωριά του Κολοκοτρώνη στο Μαίναλο και η ναυμαχία του Ναυαρίνου στην Πύλο. Η εκπομπή βρέθηκε στα πεδία μάχης με ιστορικούς που έχουν μελετήσει σε βάθος αυτά τα κομμάτια της Ιστορίας, οι οποίοι αφηγούνται τις ουσιαστικές αλλά άγνωστες λεπτομέρειες που άλλαξαν τον ρου του Αγώνα. Από τα δάνεια που πάρθηκαν και την αναγνώριση του ελληνικού κράτους έως τον διχασμό και την ξένη βοήθεια.

 

……………………………………………………

 

Τουρκία: ο μεγάλος ασθενής;

 

Από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ ώς την απαγόρευση του twitter, η Τουρκία συγκλονίζεται καθημερινά από αλλεπάλληλους σεισμούς. Σε όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα εστιάζει η «Ερευνα» του Παύλου Τσίμα αύριο (00.30) στο MEGA. Υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού, κατηγορίες για διαφθορά σε αμύθητα ύψη, θεωρίες συνωμοσίας για αμερικανικό δάκτυλο που επιδιώκει ανατροπή της κυβέρνησης, αυταρχική πίεση στα μίντια, συγκρούσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ισλαμικό τάγμα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

 

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Τουρκία; Ποιες δυνάμεις στ' αλήθεια συγκρούονται; Πόσο κινδυνεύει η εξουσία Ερντογάν; Και τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς;

 

……………………………………………….

 

Μόνιμο…. έκτακτο δελτίο έχει αποκτήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Λογικό κι αναμενόμενο να δοκιμάζουν διάφορα, καθώς υπάρχει πτώση στα ποσοστά του δελτίου. Αλλά τι… σόι έκτακτο δελτίο είναι αυτό που έχει καθοριστεί να μεταδίδεται καθημερινά, και μάλιστα σε συγκεκριμένη ώρα, ένα 10λεπτο πριν από το κανονικό δελτίο;  ΣΩ.ΜΑ

 

……………………………………………..

 

Η Ναταλία πάει ALPHA

 

Στη μικρή οθόνη αλλά με εκπομπή μαγειρικής επιστρέφει η Ναταλία Δραγούμη. Από τον Μάιο στον ALPHA η γνωστή ηθοποιός θα παρουσιάζει τα γεμιστά, το κέικ, τα ταπεράκια της μαμάς… Μητέρα δύο παιδιών και η ίδια και συγγραφέας ενός βιβλίου με εντελώς «σπιτίσιες» συνταγές, η Ναταλία φτιάχνει με σπιτικά υλικά μια εκπομπή, όπου μαζί με έναν διάσημο φιλοξενούμενο κάθε φορά θα καταδύονται στις γαστριμαργικές (και όχι μόνο) παιδικές αναμνήσεις του. Και φυσικά θα μαγειρεύουν και θα γεύονται παρέα όσα «μαμαδίστικα» ανέσυρε ο καλεσμένος από τη μνήμη του. Τα κείμενα και η σύλληψη ανήκουν στον Δημήτρη Αποστόλου ενώ η σκηνοθεσία στον Λεωνίδα Πανονίδη.

 

Scroll to top