24/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις «νονός» της νύχτας

Κακοποιός έγκλειστος στις φυλακές Κέρκυρας φαίνεται πως έκανε «κουμάντο» από το κελί του στο κύκλωμα εκβιαστών της Μεσσηνίας. Οκτώ συνολικά οι συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο «υπαρχηγός».
      Pin It

Κακοποιός έγκλειστος στις φυλακές Κέρκυρας φαίνεται πως έκανε «κουμάντο» από το κελί του στο κύκλωμα εκβιαστών της Μεσσηνίας. Οκτώ συνολικά οι συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο «υπαρχηγός»

 

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας εκβιαστών που λυμαινόταν τα νυχτερινά κέντρα της Καλαμάτας και της οποίας ηγείτο 52χρονος κακοποιός έγκλειστος στις φυλακές Κέρκυρας, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, βρισκόταν σε εξέλιξη χθες όλη μέρα.

 

Κατά την επιχείρηση ώς αργά χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί συνολικά οκτώ άτομα, ανάμεσά τους ο 32χρονος «υπαρχηγός» του έγκλειστου στις φυλακές «εγκεφάλου» που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ένοπλες ληστείες και ο 27χρονος γιος του φύλακα της Τραπέζης της Ελλάδος στην Καλαμάτα που ήταν ένας από τους κατηγορούμενους για την κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2004.

 

Ολοι οι συλληφθέντες, ηλικίας από 23 ώς 48 ετών, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για εκβιασμούς, ένοπλες ληστείες και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

 

Στην εξάρθρωση της σπείρας έφτασαν οι αστυνομικοί καθώς ιδιοκτήτες κέντρων, από τον φόβο μήπως η συμμορία πληροφορηθεί τις καταγγελίες τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ήρθαν στην Αθήνα και ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ότι η σπείρα τούς εξανάγκαζε να πληρώνουν για… προστασία 150-250 ευρώ την εβδομάδα.

 

Υστερα από αυτό ακολούθησαν έρευνες και άρσεις απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, που οδήγησαν στον 52χρονο σήμερα Βασίλη Β., γνωστό και ως «Μπιλ ο Καναδός», ο οποίος φέρεται ως ένας από τους πιο γνωστούς «νονούς» της Πελοποννήσου.

 

Η… καριέρα του

 

Ο Β.Β. κρατείται για ναρκωτικά και ανθρωποκτονίες, ενώ τη δεκαετία του ’80 έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ ντουμπλάροντας τον Τσακ Νόρις στις επικίνδυνες σκηνές!

 

Ο 52χρονος είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία ενός Αλβανού και του παιδιού του, στις 29 Νοεμβρίου 2011 στις όχθες του ποταμού Πάμισου, στη Μεσσήνη. Το αίτιο της στυγερής δολοφονίας ήταν ότι ο 35χρονος Αλβανός θέλησε να αυτονομηθεί στη διακίνηση κοκαΐνης. Ο «Μπιλ ο Καναδός» δεν δίστασε να δώσει εντολή σε συνεργάτη του να εκτελέσει και τον σχεδόν 2,5 χρόνων γιο του, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της δολοφονίας μαζί με τον πατέρα του!

 

Scroll to top