Pin It

Κουμπαρά για ώρα ανάγκης φτιάχνει ο Μαρινάκης ρίχνοντας το μπάτζετ του Ολυμπιακού

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Μετά και την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Μήτρογλου γίνεται πλέον όλο και πιο φανερό το σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη!

 

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε ορίζοντα τριετίας -έως το 2016- φτιάχνοντας μια «βάση» από εφτά-οχτώ ποδοσφαιριστές και με «ταβάνι» ετήσιων αποδοχών στα συμβόλαια το ποσό των 600.000 ευρώ!

 

Η καινούργια προσπάθεια ξεκίνησε με τους πιο «μικρούς». Τον Μπάλας Μέγερι και τον Γιάννη Φετφατζίδη. Συνεχίστηκε με τους πιο «παλιούς» Τζαμέλ Αμπντούν και Νταβίντ Φουστέρ. Και κατέληξε στον Χοσέ Χολέμπας και στον Κώστα Μήτρογλου.

 

Οι τέσσερις τελευταίοι έχουν πάνω κάτω τις ίδιες αποδοχές (από 500-600.000 ευρώ) ενώ σε αυτούς προσθέστε και τους Γιάννη Μανιάτη και Αβραάμ Παπαδόπουλο, οπότε θα προσεγγίσουμε τον αριθμό των παικτών που προαναφέραμε.

 

Ο αρχηγός Αβραάμ πλησιάζει τα 700 χιλιάρικα, ποσό που υποτίθεται ότι αποτέλεσε και την προσφορά του Ολυμπιακού προς τον Βασίλη Τοροσίδη πριν να επιλέξει τη Ρόμα! Και ο Μανιάτης που είναι υπό ανανέωση δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα συγκεκριμένα στάνταρ.

 

Εχοντας αυτό τον «σκελετό» λοιπόν ο Ολυμπιακός θα συμπληρώνει το ρόστερ του με 300άρια και 200άρια (αλλά και 150άρια όπως οι υπό απόκτηση Ντε Βινσέντι και Ολαϊτάν) και θα πορεύεται έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της εταιρείας του, μια αρμοδιότητα την οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Γιάννης Βρέντζος, από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Μαρινάκη.

 

Το σκεπτικό της «ερυθρόλευκης» ηγεσίας στηρίζεται προφανώς στη μείωση προς τα κάτω που επιχειρούν οι μέχρι πρότινος βασικοί ανταγωνιστές του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Από τη στιγμή που και ο «υποψήφιος διεκδικητής» ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να ταράζει επί του παρόντος τα ήρεμα νερά του λιμανιού, κρίνεται σκόπιμο να δημιουργηθεί «κουμπαράς» που θα αξιοποιηθεί αν και εφόσον το επιβάλλουν οι συνθήκες. Μήπως και την Αρσεναλ δεν τη νίκησε στο τελευταίο ματς του ομίλου με… rotation;

 

Στο όλο πλάνο υπάρχει όμως και μια σημαντική διαφοροποίηση. Ο Μαρινάκης έχει καταλάβει μετά την περίπτωση του Ζαρντίμ ότι είναι προτιμότερο να βάζεις περισσότερα λεφτά στον κόουτς, καθώς αυτός θα αναδείξει τους νέους παίκτες και θα προσφέρει και το θεαματικό ποδόσφαιρο που ζητάνε οι οπαδοί.

 

Με αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός την αναζήτησή του για καλό προπονητή στην Ισπανία, ενώ με τα συγκεκριμένα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι για να μείνει στο Ρέντη ο Ράφικ Τζιμπούρ θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο πλάνο του Ολυμπιακού. Διαφορετικά θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει τον δρόμο του Τοροσίδη! Αν ο Αλγερινός επιμείνει στις απαιτήσεις τού 1,5 εκατομμυρίου, τότε θα κινδυνέψει να χαρακτηριστεί… Ινδιάνος. Θα του δώσουν και ως όνομα το «ακριβό συμβόλαιο» και προφανώς θα γίνει ανεπιθύμητος στο «κόκκινο χωριό»!

 

Scroll to top