Pin It

Ακούστηκε κι αυτό για το ποδόσφαιρο σε… συνέδριο που το πληρώσαμε

 

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Ενα ακόμη πανηγυράκι, από τα τόσα που γίνονται κατά καιρούς για τη… σωτηρία του ποδοσφαίρου, είχαμε αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Το ονόμασαν «1ο Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου «Footballabout»»(!) και κάλεσαν διάφορους «ειδικούς», που τους πλήρωσαν κιόλας, να έρθουν να δώσουν τα φώτα τους στους δικούς μας…

 

Παρούσα, η αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου μας που μίλησε και τοποθετήθηκε με τις γνωστές… άρες μάρες κουκουνάρες που ακούμε καθημερινά να μας τσαμπουνάει.

 

Ενδιαφέρον, όμως, είχε το επίπεδο των ξένων ομιλητών…

 

Οπως ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Super Lig Χασάν Ανκιτσίογλου. Ο οποίος ζήτησε από τον Ολυμπιακό να ενισχύσει οικονομικά τις υπόλοιπες ομάδες για να μην καταστραφούν!

 

«Πήρε ο Ολυμπιακός 25 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ας μην κρατήσει όλο το ποσό. Ας πάρει το 60% και το υπόλοιπο ας το μοιραστούν ισότιμα οι υπόλοιποι σύλλογοι. Μπορεί αυτό να ακούγεται παράλογο σ' έναν καπιταλιστικό τρόπο διοίκησης του ποδοσφαίρου, αλλά ίσως έτσι υπάρξει βελτίωση των πρωταθλημάτων»!

 

Τέλειος ο κύριος… Εδώ γίνεται ο μεγάλος χαμός με την παντοκρατορία του Μαρινάκη, τον τρόπο που έχει βάλει στην άκρη τις άλλες ομάδες και καταπίνει τα πρωταθλήματα σαν στραγάλια, κι αυτός έρχεται και προτείνει να τους δώσει και λεφτά από πάνω. Πήρε τις προάλλες ο Αρης τον Τάτο, τον Ζαραδούκα και τον Διαμαντάκο και γίνεται ο μεγάλος χαμός στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτός ζητάει επιπλέον οικονομική επιχορήγηση από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού προς τις άλλες ομάδες! Κανείς δεν τον κατέβασε άρον άρον από το βήμα. Μάλιστα μερικοί χαρακτήρισαν την πρότασή του «ριζοσπαστική ιδέα»…

 

Για να φανταστείτε, τα πιο σοβαρά τα είπε ο Γάλλος Τιριέ, που έδωσε και μια συνέντευξη στην εφημερίδα SportDay: «Να μπορείς να ξοδεύεις με βάση τα λεφτά που έχεις και όχι απαραίτητα μόνο με βάση τα έσοδά σου. Κάποιος, δηλαδή, που έχει πολλά χρήματα στην κατοχή του, μπορεί να ξοδέψει επίσης πολλά χρήματα». Κι ακόμη: «Να τραβήξετε μια λεπτή διαχωριστική γραμμή και να πείτε ότι από 'δώ και πέρα δεν ξοδεύεις περισσότερα απ' όσα έχεις». Αυτό, δηλαδή, που κάνουν η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός και κοντεύουν να διαλυθούν.

 

Και πάλι κανένας δεν του είπε πως το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν πια για να ξοδέψουν, κι ούτε μπορούν να βρουν.

 

Με δυο λόγια, σ' αυτό το… ο θεός να το κάνει συνέδριο, πέταξε ο καθένας την κοτσάνα του κι έφυγε, αφού πέρασε μερικές υπέροχες μέρες στην Αθήνα.

 

Και μείναμε πάλι «μόνοι μας» να βράζουμε στο ζουμί μας…

 

Scroll to top