malaysianairlines

26/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα αεροπλάνα ρίχνονται στις έρευνες για το χαμένο Boeing

Στη «μάχη» για να βρεθούν τυχόν συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους ρίχνονται από σήμερα το πρωί αεροπλάνα και πλοία. Οι σφοδροί άνεμοι που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις διέκοψαν τις έρευνες χθες.
      Pin It

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στο σημείο ερευνών για το χαμένα Boeing 777 δίνουν τη δυνατότητα στις Αρχές να επιστρέψουν στις έρευνες για να βρουν τυχόν συντρίμμια στην περιοχή.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε την Τρίτη (25/03). Οι σφοδροί άνεμοι που συνοδεύονταν από ισχυρές βροχοπτώσεις διέκοψαν τις έρευνες που οργανώνονται από το Περθ, τη μεγάλη πόλη της δυτικής Αυστραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 2.500 χλμ. από την εκτεταμένη ζώνη των ερευνών.

Δώδεκα αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά, πρόκειται να επωφεληθούν από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να επιστρέψουν στη ζώνη και να επιχειρήσουν να βρουν δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν από δορυφόρο και μπορεί να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες.

«Σήμερα θα διεξαχθούν έρευνες σε τρεις ζώνες που καλύπτουν 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Ένα αυστραλιανό πλοίο, το HMAS Success, βρισκόταν την Τρίτη κοντά στα αντικείμενα που αναζητούνται για να ταυτοποιηθούν, όταν αναγκάστηκε να διακόψει τις έρευνές του εξαιτίας κυμάτων που έφθαναν σε ύψος πάνω από τέσσερα μέτρα. Σήμερα θα συνεχίσει την αποστολή του. Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών, στην καρδιά των νότιων θαλασσών.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, διαβεβαίωσε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι που να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βρεθεί κάτι. «Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε επειδή το οφείλουμε στους συγγενείς των επιβατών να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να λύσουμε αυτό το αίνγιμα», δήλωσε ο Άμποτ προς το τηλεοπτικό δίκτυο Nine Network.

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, κάλεσε τη Μαλαισία να παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την πτήση MH370, ενώ αυξάνεται η οργή των συγγενών των αγνοουμένων εναντίον των μαλαισιανών αρχών.

Ο Λι «κάλεσε τη Μαλαισία να παράσχει λεπτομερή και ακριβή πληροφόρηση» σχετικά με την πτήση της Malaysia Airlines, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

efsyn με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top