Kammenos-Panos

26/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβρασμός στους ΑΝ.ΕΛ. από τις παραιτήσεις βουλευτών

Οι βουλευτές Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος υπέβαλαν την παραίτησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Για «αποστασία» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που πλέον μένουν με 15 βουλευτές.
      Pin It

Την παραίτησή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την επιθυμία τους να είναι ανεξάρτητοι δήλωσαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγιάνα και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.

giatagana-anexartitoi-ellines

Τα πρώτα σύννεφα» στις σχέσεις της Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγιάνα με το κόμμα είχαν φανεί από την παραίτησή της από το Εκτελεστικό Γραφείο καθώς ήταν αντίθετη με την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γιαταγάνα είχε ζητήσει να μπει ο γιος της αντιπεριφερειάρχης του κ. Τζιτζικώστα, κάτι που δεν έγινε και η δυσαρέσκειά της μετατράπηκε σε αποχώρηση.

giovanopoulos-anexartitoi-ellines

Ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, εκ των εκλεκτών του Πάνου Καμμένου, ο οποίος εκτελούσε και χρέη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ., είχε εκφράσει στο παρελθόν τη διαφωνία του για τη διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν με 15 βουλευτές, αντί των 18 που είχαν αρχικά, και πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι δύο παραιτηθέντες βουλευτές θα ανοίξουν δίαυλο με τη Νέα Δημοκρατία.

ΑΝ.ΕΛ.: «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μεξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για αποστασία και καλούν τους παραιτηθέντες βουλευτές να παραδώσουν την έδρα τους.

«Μετά την επίθεση από ελεγχόμενα από τη διαπλοκή μέσα μαζικής ενημέρωσης στους Ανεξάρτητους Έλληνες με λάσπη, μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες, μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται», αναφέρουν αρχικά οι ΑΝ.ΕΛ.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε το κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής. Αυτούς που δεν άντεξαν τους καλούμε να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχτούν και αυτοί τη γνωστή πρόσκληση», προσθέτει το αντιπολιτευόμενο κόμμα.


Σχετικό θέμα: Γιατί αποχώρησαν από τους ΑΝ.ΕΛ. Γιαταγάνα-Γιοβανόπουλος

 


efsyn.gr

Scroll to top