26/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο λογαριασμός αποδεσμεύτηκε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι»

      Pin It

Απάντηση έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στο φύλλο της Δευτέρας 24/3, σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί όσον αφορά την παρέμβασή του για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού επιχειρηματία της Βόρειας Ελλάδας με χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς το Ταμείο, αλλά και με χρωστούμενα δεδουλευμένα μηνών προς τους εργαζομένους στην πρώην επιχείρηση του.

 

Ο κ. Σπυρόπουλος κάνει λόγο για ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης του τραπεζικού λογαριασμού εταιρείας σουπερμάρκετ της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να λάβουν τμήμα των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι.

 

«Μετά την εκπνοή της ολιγοήμερης προθεσμίας, το μέτρο επιβλήθηκε και πάλι στην εν λόγω εταιρεία και είναι μέχρι σήμερα σε ισχύ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και δηλώνει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διοικητική αυτή πράξη και θεωρεί ότι θα ερμηνευθεί ανάλογα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή που ερευνά την υπόθεση.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπυρόπουλος έχει ήδη δώσει έγγραφες εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη μετά την κλήτευσή του ως υπόπτου για την τέλεση απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο επιχειρηματίας, στον οποίο ανήκει ο λογαριασμός, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους εργαζομένους της αλυσίδας σουπερμάρκετ που διηύθυνε μέχρι πρότινος, έχοντας απασχολήσει ξανά τις Αρχές και για απάτη με προϊόντα-μαϊμού.

 

Μ.-Α.Κ.

 

Scroll to top