26/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δολοφονήθηκε ο γιος, διώχνουν τον πατέρα

Ο πατέρας του 27χρονου Πακιστανού Σεχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα, ήρθε στην Ελλάδα για τη δίκη των δολοφόνων, αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρήση πλαστού εγγράφου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
      Pin It

Ο πατέρας του 27χρονου Πακιστανού Σεχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα, ήρθε στην Ελλάδα για τη δίκη των δολοφόνων, αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρήση πλαστού εγγράφου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

 

Του Γιάννη Μπασκάκη

 

Προκλητική δίωξη, με εισαγγελική εντολή, ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα τού Σεχζάτ Λουκμάν, του 27χρονου από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2013 στα Κάτω Πετράλωνα. Ο Χαντίμ Χουσεΐν, στα 68 του χρόνια, πέρα από τη δολοφονία του γιου του, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει και τις κατηγορίες για χρήση πλαστού εγγράφου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Κι όλα αυτά για ένα ζήτημα που σχετίζεται με τη ληξιαρχική υπηρεσία του Πακιστάν.

 

Το χρονικό

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο πατέρας τού Λουκμάν ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να παραστεί στη δίκη των δολοφόνων του γιου του. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τού χορήγησε βίζα κι έτσι σήμερα ο Χαντίμ Χουσεΐν βρίσκεται στη χώρα μας, πάντα παρών στη δίκη, περιμένοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

Για να πάρει όμως την πολυπόθητη βίζα, έπρεπε να προσκομιστούν κάποια έγγραφα σχετικά με την οικογενειακή του κατάσταση. Το ζήτημα που προέκυψε έχει να κάνει με ένα πιστοποιητικό που εστάλη από την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ και στο οποίο δύο από τα παιδιά της οικογένειας, ο Λουκμάν και η αδερφή του, φέρεται ότι γεννήθηκαν τον ίδιο χρόνο.

 

«Αυτό είναι, επειδή εκεί τα δηλώνουν τα παιδιά ανάλογα με το πότε γίνεται η δήλωση κι όχι ανάλογα με το πότε γεννήθηκαν. Αλλά αντί ο εισαγγελέας να ζητήσει από το Πακιστάν πότε γεννήθηκαν αυτά τα παιδιά, κάνει δίωξη. Η φυσιολογική σειρά των πραγμάτων είναι να ζητήσει κανείς εξηγήσεις μέσω της πρεσβείας του Ισλαμαμπάντ, για να δει τι έγινε στο Πακιστάν. Το να ασκείς δίωξη στον πατέρα του δολοφονημένου από ρατσιστικό τάγμα είναι προκλητικό», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Τάκης Ζώτος, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη.

 

«Εκτιθέμεθα»

 

Κι ενώ σήμερα ο εισαγγελέας αμφισβητεί τη νομιμότητα του εγγράφου και κατ’ επέκτασιν και την ταυτότητα των γονέων του Λουκμάν, το δικαστήριο, στην αρχή της εκδίκασης της υπόθεσης της δολοφονίας, έκρινε ότι δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας των εγγράφων σε σχέση με την άσκηση της πολιτικής αγωγής, αλλά και σε σχέση με την ταυτοπροσωπία του Χαντίμ Χουσεΐν και τα έκανε αποδεκτά. Αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών τα έλαβε υπόψη του ως νόμιμα, αφού βασιζόμενο σ’ αυτά εξέδωσε τη βίζα.

 

«Η δίωξη αυτή πρέπει να καταλήξει το συντομότερο στο αρχείο, γιατί εκτιθέμεθα άσχημα και επειδή ακριβώς ήρθε την ίδια μέρα μετά την ανακοίνωση Μπαλτάκου, δεν μπορεί κανείς παρά να κάνει την αναπόφευκτη σύνδεση», τονίζει ο κ. Ζώτος.

 

Θράσος χωρίς όρια

 

«Το θράσος τους δεν έχει όρια, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς από ρατσιστικές επιθέσεις ούτε τον πόνο των γονιών του Σεχζάτ Λουκμάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ, η οποία αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου στη 1 μ.μ. διοργανώνει συνέντευξη Τύπου σχετικά με το γεγονός αυτό, στον 5ο όροφο της οδού Αιόλου 47. Θα μιλήσουν οι γονείς του Λουκμάν, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, ο Τζαβέτ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, και δικηγόροι.

 

Scroll to top