farmakeio-kleisto

26/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο των κινητοποιήσεών τους απέναντι στην κυβέρνηση.
      Pin It

Κατεβασμένα θα είναι τα ρολά όλων των φαρμακείων της χώρας από την Πέμπτη, καθώς κάποιοι σύλλογοι διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για απεργία διαρκείας από σήμερα.

Μεταξύ αυτών και o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 16:00 και όπως αναφέρει «τώρα αρχίζει ο αγώνας και θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν ότι «αιφνιδιαστικά» και με «ύπουλο τρόπο» η κυβέρνηση φέρνει την τελευταία στιγμή, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη δημόσια Υγεία σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κυριάκο Θεοδοσιάδη, προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και όποια ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο, με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017, γίνεται εμπόρευμα.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top