Pin It

Την άρση ασυλίας άλλων τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε χθες να προτείνει η αρμόδια Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Πρόκειται για τους Νίκο Μίχο (κατοχή πυροβόλων όπλων και ναρκωτικών), Αντ. Γρέγο, Αρτ. Ματθαιόπουλο (εγκληματική οργάνωση) και Στ. Μπούκουρα (κατοχή πυροβόλων όπλων).

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ακρόασής του, ο Ν. Μίχος υποστήριξε ότι την καραμπίνα και το πιστόλι των 9mm τα είχε για την προσωπική του ασφάλεια, αλλά και γιατί «δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο». Σε αντιδιαστολή αυτών, πρόσθεσε ακόμη ότι «ο στρατηγός της αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες», ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος είναι «στόχος της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας και των μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους».

 

Από την πλευρά του ο Αντ. Γρέγος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις και έμεινε πιστός στη γραμμή της «πολιτικής δίωξης», λέγοντας ότι το πόρισμα των ανακριτριών δεν τον αναφέρει πουθενά.

 

Κατά της πρότασης για την άρση της ασυλίας των τεσσάρων ψήφισε μόνο ο εκπρόσωπος της Χ.Α.

 

Μετά από τέσσερις ώρες συνεδρίασης, η επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της για σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να εξετάσει τους τέσσερις που απομένουν: Πολ. Ζησιμόπουλο, Κ. Μπαρμπαρούση και τον ανεξάρτητο πλέον Χρ. Αλεξόπουλο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και τον Γ. Γερμενή –μέσω υπομνήματος– για το αδίκημα την παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων με στόχο τον εφοδιασμό της οργάνωσης.

 

Χ.Ιωάννου

 

Scroll to top