Pin It

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την τρόικα και φέρνουν τα πάνω κάτω στον κλάδο. Οι φαρμακοποιοί θα περιμένουν να δουν τι θα κάνουν οι βουλευτές την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Την απόφαση αυτή έλαβε χθες η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έπειτα από εισήγηση του προέδρου του Κωνσταντίνου Λουράντου αλλά και το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του οποίου, Κυρ. Θεοδοσιάδης, συναντήθηκε εκτάκτως αργά χθες το απόγευμα με τον υπουργό Υγείας.

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης βγαίνοντας από τη συνάντηση χαρακτήρισε «υπερβολική» την αντίδραση των φαρμακοποιών και πρόσθεσε ότι συνεχίζει να διαπραγματεύεται με την τρόικα για «κάποια επιπλέον ζητήματα που αφορούν κλαδικά τους αιτήματα». Ο πρόεδρος του ΠΦΣ από την πλευρά του δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις του υπουργού δεν ικανοποιούν τους φαρμακοποιούς: «Να επαναφέρει ο πρωθυπουργός στην τάξη τους υπουργούς του και να αποσύρουν τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου για τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς που οδηγούν στην οργανωμένη εξόντωση του κλάδου», επισημαίνει σε δήλωσή του.

 

«Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη -πρόσθεσε- ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στην εξόντωση το φαρμακείο και τη φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ. Αυτό το σχέδιο δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί και ζητάμε την απόσυρση όλων των επίμαχων διατάξεων».

 

Τα φαρμακεία, σημείωσε, θα συνεχίσουν να είναι κλειστά. Οι φαρμακοποιοί έχουν συγκέντρωση για μεν τη Βόρεια Ελλάδα σήμερα στις 11 το πρωί στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, ενώ φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

 

Το Δ.Σ. του ΦΣΑ θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα (31/3) με ανοιχτό το ενδεχόμενο το λουκέτο των φαρμακείων να συνεχιστεί και την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Απριλίου, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στην Αθήνα.

 

Ντάνι Βέργου

 

Scroll to top