Koutsoubas-KKE

28/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Κουτσούμπας: «Ο Αλ. Τσίπρας έχει καβαλήσει το καλάμι»

«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ. Σκληρή κριτική και απέναντι στο «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη .
      Pin It

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, κατά την ομιλία του μπροστά από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Παράλληλα, άσκηση κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αφού είπε πως η κυβέρνηση «κοροϊδεύει απροκάλυπτα» τον κόσμο όταν λέει ότι έρχονται καλύτερες μέρες και κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν, ο κ. Κουτσούμπας συγκέντρωσε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.  Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει «κάλπικα, ύπουλα και παραπλανητικά» διλήμματα ενώπιον των εκλογών του Μαΐου, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι έχει «καβαλήσει το καλάμι», αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το καβάλημα το καλαμιού τον οδήγησε μέχρι ντοκιμαντέρ να συμφωνήσει να φτιαχτεί για την προβολή της «μεγαλειώδους πορείας» του σε μια εκλογική μάχη. Κάτι που δεν ανέχτηκαν για τον εαυτό τους, πολύ περισσότερο εν ζωή, εμβληματικές μορφές της πολιτικής ζωής του τόπου, ηρωικές μορφές που έδωσαν, προσέφεραν σημαντικά στο λαό, στους αγώνες, στον τόπο. Και μόνο από αυτό το γεγονός αν κρίνει κάποιος, θα περισσέψουν οι εκφράσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει, ψάχνοντας ελληνικά λεξικά, για να περιγράψει το ποιόν, τη στάση και τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου, απέναντι στον κόσμο που τον ψήφισε, αλλά και σε πολιτικούς αντιπάλους του. Όποια λέξη και να χρησιμοποιήσεις, όπως και να ονοματίσεις την αμετροέπεια, τον καιροσκοπισμό, τον τυχοδιωκτισμό, το ναρκισσισμό, τον αμοραλισμό, θα είσαι μέσα».

 

Το «θολό ποτάμι»

Σκληρή ήταν και η κριτική απέναντι στο «Ποτάμι» και τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Μην μασάτε τις κατευθυνόμενες λύσεις από κόμματα και Ποτάμια δήθεν νέας κοπής που υπόσχονται την κάθαρση του πολιτικού σκηνικού, που αποτελούνται υποτίθεται από νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που μάλιστα εμφανίζονται ότι δεν είναι και πολιτικοί, τρομάρα τους. Στην πραγματικότητα οι θέσεις του είναι θέσεις καραμπινάτης εκπροσώπησης μεγαλοσυμφερόντων», είπε και πρόσθεσε:

«Το θολό «ποτάμι» έχει ίδιες θέσεις με αυτές που συναντά κανείς στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα κόμματα δηλαδή του πολιτικού κατεστημένου. Και κοντά σε όλα αυτά έχουμε και ολίγον νομιμοποίηση στο χασισάκι, πάλι από το ίδιο «ποταμάκι», τον Θεοδωράκη, την ίδια παλιά πρόταση δηλαδή του Γιωργάκη. Ακόμα παραπέρα. Εξυμνεί την ΕΕ και την πολιτική της και διεκδικεί αναβάθμιση των ελληνικών μονοπωλίων στην ευρωπαϊκή αγορά. Όσο για τα «νέα» και άφθαρτα πρόσωπα που υπογράφουν: Πρόκειται για δοκιμασμένα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, καθηγητές με δείγματα γραφής στον αντικομουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας. Να σας θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Θεοδωράκης «των άνω ποταμών», την περίοδο της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία από τηλεοράσεως, παρουσίαζε τους βομβαρδισμούς σαν «ανθρωπιστική βοήθεια», ενώ γενικότερα, από όπου δούλεψε, έβαλε γερή πλάτη στην υπεράσπιση της αντεργατικής πολιτικής και στην επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στα δικαιώματα της εργατικής τάξης».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top