Pin It

Το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών παρουσιάζει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Κεραμεικό η Ελιά. Ηχηρά ονόματα δεν κατέστη εφικτό να συμπεριληφθούν στη λίστα, παρά τις παροτρύνσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, o οποίος σε μια προσπάθεια να αποκρύψει επικοινωνιακά την ένδεια σε πρόσωπα που θα λάβουν μέρος ανακοίνωσε ότι δύο προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά και o Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ορίζονται επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας.

 

Πάντως πρέπει σημειωθεί ότι η κ. Γεννηματά είχε αρνηθεί να είναι υποψήφια, o κ. Χρυσοχοΐδης είχε δημοσίως εκφραστεί κατά του κοινού εγχειρήματος, ενώ αμφότεροι απουσίαζαν από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή, όπου έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.

 

O γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, όπως έγραψε η «Εφ.Συν.» απάντησε θετικά στην πρόταση Βενιζέλου και θα θέσει υποψηφιότητα, κρίνοντας ικανοποιητικές τη διαπίστωση και διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του γραμματέα και του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Παρ’ όλα αυτά οι πιέσεις για παραίτησή του δεν αποκλείεται να συνεχιστούν από ορισμένα στελέχη που θεωρούν ότι δημιουργείται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Ελάχιστη ώς ανύπαρκτη θα είναι επίσης η συμμετοχή των παπανδρεϊκών, αφού τόσο o Γιώργος Πεταλωτής όσο και o Παύλος Γερουλάνος απέρριψαν τις σχετικές προτάσεις.

 

Επειτα από τη γενικότερη απροθυμία που καταγράφηκε, o Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε ως διέξοδο την ανανέωση με πρόσωπα άφθαρτα, άγνωστα όμως στο ευρύ κοινό, που είναι ερώτημα αν θα μπορέσουν να προσελκύσουν ψηφοφόρους υπέρ της Ελιάς.

 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή του Παύλου Χρηστίδη, γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Βασιλικής Σουλαδάκη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής. Υποψήφια θα είναι ακόμη η στενή συνεργάτιδα του Ευάγγελου Βενιζέλου, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top