31/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Αντιπρόεδρος;

 

Σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Βαγγ. Μεϊμαράκη επακολούθησε τη διακοπή στη συνεδρίαση της Βουλής, μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γ. Στουρνάρα. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Χρ. Λαζαρίδης, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος. Ηταν προφανώς αναγκαίο για την κυβέρνηση να καταλήξει στην επιχειρηματολογία απόρριψης, δίχως συζήτηση, της πρότασης μομφής. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Βαγγ. Μεϊμαράκης δήλωσε στη σύσκεψη ότι στην παρούσα φάση είναι ο… αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στιγμιαίο λάθος ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

 

Α.Ε.Μ.

 

…………………………………..

 

 

„Υποψηφιότητες

 

Από τον συνδικαλιστικό χώρο στον στίβο των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, Απόστολος Ραυτόπουλος, θα είναι ένας από τους υποψηφίους με την Ελιά. Στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους και προφανώς από συναδέλφους του που θέλησαν να του συμπαρασταθούν. Πρόσωπο-έκπληξη ήταν επίσης η πολωνικής καταγωγής Μαργαρίτα Αργυράκου (Miernik Malgorzata). Κατοικεί στο Μαυρονέρι Φθιώτιδας και διατηρεί με τον σύζυγό της κτηνοτροφική μονάδα. Η γνωριμία της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε γίνει στην προεκλογική περίοδο του Ιουνίου του 2012 σε συγκέντρωση στη Λιβαδειά.

 

Δ.Κ.

 

………………………………….

 

 

„«Αερόσακοι»

 

Επίθεση στους βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα του, τους οποίους χαρακτηρίζει «τροϊκανούς αερόσακους», εξαπολύει ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση «δεν σώζεται από μεταγραφές-αποστασίες». Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματός του στις ευρωεκλογές, καταγγέλλοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν υποχώρηση της απήχησής του. Παράλληλα, επιμένει στη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απορρίπτει τη συνεργασία με τον Β. Πολύδωρα και κάθε άλλον που όπως λέει «ψήφισε μνημόνια». Τέλος, προβλέπει εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………….

 

 

„«Φασισμός και Δημοκρατία»

 

«Φασισμός και Δημοκρατία» είναι το θέμα της συζήτησης την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 7 μ.μ. στον «Πολυχώρο κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού – Ανοιχτή Πόλη». Αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του Γ. Κουζέλη (εκδόσεις Νήσος σε συνεργασία με το Red Notebook), και ομιλητές θα είναι οι πανεπιστημιακοί Σία Αναγνωστοπούλου, Κ. Δοξιάδης, Θ. Παρασκευόπουλος, Μ. Σπουρδαλάκης και Δ. Χριστόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πανεπιστημιακός Α. Μπαλτάς. Προβλέπεται ενδιαφέρουσα η συζήτηση, αφού οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες σήμερα απαιτούν αναγκαίες και σύγχρονες ερμηνείες.

 

Φ.Π.

 

……………………………………

 

 

„Καλή Ανάσταση

 

«Καλή Σαρακοστή, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση» ευχήθηκε συμβολικά εν όψει ευρωεκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε γεύμα στο Μεταξουργείο, που ακολούθησε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ελιάς. Πάντοτε η θρησκεία και οι εκκλησιαστικές παραδόσεις αποτελούν πηγή έμπνευσης στον λόγο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εν προκειμένω, πρώτα η νηστεία και η δοκιμασία, μετά τα πάθη και στο τέλος η λύτρωση…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………..

 

 

„«Φωνάζει ο κλέφτης»

 

Στην παρθενική εμφάνισή της στη Βουλή το Σάββατο, η Τάνια Ιακωβίδου (πήρε τη θέση του Αρη Σπηλιωτόπουλου) επικαλέστηκε το προ τριμήνου «ρεπορτάζ» του «Πρώτου Θέματος» για τους αστέγους της πλατείας Κουμουνδούρου («Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε τσιγάρο δεν μας έδωσαν»), για να αποδείξει την… έλλειψη κοινωνικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κ. Ιακωβίδου, γνωστή από τη θητεία της στα πλατό του Γ. Καρατζαφέρη, ήταν για ένα χρόνο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κεντρικό της στόχο είχε βάλει το: «Κανένας άστεγος στον δρόμο, κανένας άνεργος χωρίς τροφή και στέγη». Μεγάλη επιτυχία! Την αποδεικνύει η κατάσταση στην πλ. Κουμουνδούρου.

 

Δ.Αγγ.

 

………………………………….

 

 

„Στον ίδιο δρόμο

 

«Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, Γαβριήλ», είπε από το μικρόφωνο ο Θάνος Μικρούτσικος, παραφράζοντας τον γνωστό στίχο από τη «Ρόζα» και αναφερόμενος στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Σακελλαρίδη, που παρακολουθούσε το βράδυ της Παρασκευής τη μουσική παράσταση του συνθέτη. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Χάρης Γολέμης, διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Πουλαντζάς, συναντήθηκαν την Πέμπτη με τη Χίλαρι Γουέινραϊτ. Η εγνωσμένου κύρους καθηγήτρια υπήρξε σύμβουλος του «Κόκκινου Κεν», του δημάρχου του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστον κατά την πρώτη του θητεία. Η πανεπιστημιακός δήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον της για το εγχείρημα της Ανοιχτής Πόλης και δήλωσε έτοιμη να προσφέρει γνώση για τη δημαρχία της Αθήνας.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………….

 

 

„Πολιτική ώσμωση

 

Διαφορετικές προσεγγίσεις για το μέλλον της Ευρώπης θα παρουσιαστούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Αθήνα), σε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη; – Τρεις διαφορετικές φωνές για την Ευρώπη της κρίσης». Ομιλητές η Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (μετέχει στη συμπαράταξη Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία), ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και πρόεδρος της Δράσης, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία». Οι δίαυλοι ανάμεσα στους συγκεκριμένους χώρους φαίνεται να διευρύνονται.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………

 

 

„Δίπολο

 

Υπόθεση προσωπική για τον νυν δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη και τον πρώην Γιώργο Κουτελάκη θα είναι η μάχη των δημοτικών στη Νέα Σμύρνη. Φαίνεται πάντως να προηγείται ο κ. Τζουλάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η GPO σε δείγμα 800 ατόμων από τις 17 ώς τις 19 Μαρτίου. Στον πρώτο γύρο ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 24,9% του κ. Κουτελάκη. Ακολουθούν οι Νίκος Στέφος με 8,8% και Παναγιώτης Πάντος με 6,3%, ενώ αναποφάσιστοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ποσοστό 21,6%. Στον δεύτερο γύρο στο δίπολο Τζουλάκη – Κουτελάκη δήμαρχος εκλέγεται με 42,2 ο κ. Τζουλάκης έναντι 31,5 του Γιώργου Κουτελάκη. Κρίσιμη μάζα το 11,8% που δηλώνει «δεν ξέρω δεν απαντώ».

 

Δ.Κ.

 

………………………………….

 

 

„Φιλελεύθεροι

 

Προχωρούν οι διεργασίες για τη συγκρότηση φιλελεύθερου ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές. Οπως είπε σε συνέντευξή του («Καθημερινή») ο Γκι Φέρχοφσταντ, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η συγκρότηση συμμαχίας που θα περιλαμβάνει έξι κόμματα. Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ αυτών είναι η Δράση (Θ. Σκυλακάκης), η Δημιουργία Ξανά (Θ. Τζήμερος), το Δημοκρατικό Κόμμα, οι «Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» (Γ. Χατζημαρκάκης) και ένα πρώην κομμάτι των Οικολόγων Πράσινων. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η πρώτη προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας τέτοιας συμμαχίας έγινε το 2012, αλλά ναυάγησε λόγω άρνησης του Στέφανου Μάνου, ο οποίος δεν μπορούσε να συνυπάρξει με την Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………..

 

 

„Υποψηφιότητα

 

Στις 6.30 σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος αναμένεται να ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Πειραιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ. Γεγονός, που κάνει γνωστό μέσω μιας λιτής πρόσκλησης, η οποία φέρει το λογότυπο του συνδυασμού του «Μας Ενώνει ο Πειραιάς». Πληροφορούμαστε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Β. Μιχαλολιάκος θα ανακοινώσει την κατάθεση της κομματικής ταυτότητάς του σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα του ακομμάτιστου δημάρχου. Εξάλλου πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει δηλώσει ότι οι «κομματικοί δήμαρχοι είναι ντεμοντέ» και ότι το δικό του κόμμα είναι ο Πειραιάς.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………….

 

 

«Η κρίση είναι δική μας»

 

Τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Δραγασάκη, ότι «η κρίση είναι δική μας», θέλησε να σταματήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, καλύπτοντας πλήρως τον αντιπρόεδρο της Βουλής. «Είμαστε όλοι δεσμευμένοι και λέμε -και αυτό είπε ο κ. Δραγασάκης- εμείς, απέναντι στην κρίση, απέναντι στα μνημόνια, απέναντι στην ανάγκη η χώρα να αποκτήσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, θα κινηθούμε ακυρώνοντας τα μνημόνια, διαπραγματευόμενοι συγχρόνως. Από εκεί και πέρα, προτεραιότητά μας είναι τι θα γίνει με αυτήν την κοινωνία που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση…», εξήγησε ο κ. Χουντής μιλώντας στην εκδήλωση του διαδικτυακού ραδιοφώνου Readyo.gr στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top