31/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Τραμπούκοι εναντίον Σωτήρη

 

Μπροστά στον εννιάχρονο γιο του, τραμπούκοι ξυλοκόπησαν τον συνάδελφο Σωτήρη Βετάκη. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» δέχτηκε επίθεση, με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να επισημαίνει ότι ξεπέρασαν κάθε όριο «οι τραμπούκοι, οι οποίοι θέλουν να κάμψουν τις ελεύθερες φωνές της ενημέρωσης» τονίζοντας ότι δρουν προφανώς με «εντολές των αφεντικών τους». Δύο άγνωστοι «φουσκωτοί» επιτέθηκαν και χτύπησαν με σιδηρογροθιές τον συνάδελφο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Και όλα αυτά «συνέβησαν μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο σοκ. Κατά την απομάκρυνσή τους, μάλιστα, οι «περήφανοι για το έργο τους» και σίγουροι ότι έπιασε τόπο, απείλησαν τον συνάδελφο με τη φράση «πάρ' τα για αυτά που γράφεις»». Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταδίκασαν την επίθεση που δέχτηκε ο Σωτήρης Βετάκης τονίζοντας «ότι οι πράξεις αυτού του τύπου στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη θλιβερή αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών, που έχουν σημειωθεί κατά αθλητικών συντακτών με… δυστυχώς αυξανόμενο ρυθμό την τελευταία τριετία».

 

…………………………………….

 

 

!Να είστε αύριο προσεκτικοί και να έχετε τον νου σας στις… αλήθειες! 

ΣΩ.ΜΑ

 

…………………………………………

 

Αλλη μια δημοσκόπηση

 

Τη μηνιαία δημοσκόπηση της GPO για τις εκλογές του Μαΐου παρουσιάζει ο Γιάννης Πρετεντέρης στην αποψινή «Ανατροπή» του στο MEGA (23.30). Τη δημοσκόπηση σχολιάζουν ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής, βουλευτές Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Μαρία Γιαννακάκη (Δημοκρατική Αριστερά) και Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά και επίσης υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Θάνος Τζήμερος και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

……………………………………..

 

Οάσεις ανάπτυξης

 

Στη Βόρεια και στη Νότια Ελλάδα η Σοφία Παπαϊωάννου με την αυριανή εκπομπή της «360ο» (ALPHA, 23.45) αναζητεί οάσεις ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο, όπου άνθρωποι με νέες ιδέες ενώνουν τις δυνάμεις τους και νικάνε την ανεργία. Λίγο έξω από τη Σπάρτη εντοπίζει την εφαρμογή που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ονομάζουν «λακωνική μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων». Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα για την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών που προσφέρει στους συμμετέχοντες κέρδη από τα σκουπίδια. Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τη Σπάρτη, στον Κεφαλά Λακωνίας, η εκπομπή καταγράφει μια πρότυπη βιολογική ελαιουργική μονάδα, στην οποία μετέχει η πλειονότητα των κατοίκων του χωριού. Και στον Κρόκο Κοζάνης και τη Μηλιά Μετσόβου μιλά με μέλη συνεταιρισμών που έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν τα τοπικά προϊόντα.

 

Scroll to top