upourgeio-dioikitikis-metarruthmisis

31/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκαν οι καταληψίες σχολικοί φύλακες

Τα εννέα άτομα που είχαν συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
      Pin It

Αθωώθηκαν από το Ε΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας οι εννιά σχολικοί φύλακες που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2013 μέσα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι σχολικοί φύλακες είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν στο υπουργείο, αντιδρώντας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, ενώ ζητούσαν να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και οι εννιά κατηγορούνταν για αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, αδικήματα τα οποία σύμφωνα και με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας δεν προέκυψαν, τουλάχιστον για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους. «Δεν είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένοι απώθησαν τους αστυνομικούς, ούτε προέκυψε κάποια όχληση των εργαζομένων στο υπουργείο» υπογράμμισε ο εισαγγελέας προτείνοντας την απαλλαγή τους.

Κανένα βίαιο περιστατικό δεν αντελήφθη η καθαρίστρια του υπουργείου, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας. «Ήδη είχαν εισέλθει κάποια άτομα στο υπουργείο από τις 06.20 το πρωί, πριν αρχίσουν να εργάζονται οι υπηρεσίες. Ένας νεαρός αστυνομικός κάλεσε στον πανικό του τα ΜΑΤ. Όταν έφτασαν οι δυνάμεις ασφάλειας, άνοιξαν τα ρολά για να εισέλθουν οι αστυνομικοί, και τότε μπήκε μέσα στο Υπουργείο πολύς κόσμος».

Απολογούμενοι οι σχολικοί φύλακες αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και απέδωσαν τα όσα έγιναν στο υπουργείο την επίδικη μέρα στην αγανάκτηση τους και «στο άδικο που τους έπνιγε καθώς βρίσκονται πέντε μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας και πλέον είναι απολυμένοι». Μάλιστα οι κατηγορούμενοι υπογράμμισαν ότι όλο αυτό το διάστημα παρά τις επίμονες προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να συναντήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο δικαστήριο παράλληλα κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σχολικών φυλάκων, Δημήτρης Μπάστας και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλάσοπουλος.

efsyn.gr

Scroll to top