anastasiadis

31/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ανασκόπηση συνομιλιών για Αναστασιάδη και Έρογλου

Οι δυο άντρες κατέληξαν σε συμφωνία για συνέχιση της ανασκόπησης της πορείας των διαπραγματεύσεων κατά τη συνάντηση που είχαν στην οικία της αναπληρώτριας ειδικής εκπροσώπου του γγ για το Κυπριακό.
      Pin It

Ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον κ. Έρογλου «έγινε μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου ή μη προόδου, με βάση τις θέσεις που κατέθεσαν μέχρι σήμερα οι δύο πλευρές. Διαφαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαλόγου όσον αφορά όλα τα θέματα που άπτονται του κυπριακού προβλήματος», επεσήμανε. Διεπιστώθησαν, συνέχισε, από δικής μας πλευράς «ή έχει επισημανθεί, η ανακολουθία προτάσεων σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «εξεφράσθησαν από την άλλη πλευρά κάποιες θέσεις ή απόψεις για τις έγνοιες ή τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων». Και αυτό που έχει συμφωνηθεί, πρόσθεσε, «είναι ότι το συντομότερο θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος, όσον αφορά τουλάχιστον τις αρχικές θέσεις των πλευρών και στη συνέχεια, βεβαίως, θα υπάρξει μια δεύτερη φάση, όπου θα αρχίσει να γίνεται μια πιο λεπτομερής συζήτηση των όσων έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα».

Πάντως, οι δυο άντρες κατέληξαν σε συμφωνία για συνέχιση της ανασκόπησης της πορείας των διαπραγματεύσεων κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στην οικία της αναπληρώτριας ειδικής εκπροσώπου του ΓΓ για το Κυπριακό Λίζας Μπάτενχαϊμ. Διαβάζοντας κοινή δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στην παρουσία τους, η Λίζα Μπάτενχαϊμ ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα ξανασυναντηθούν σε ένα μήνα ή νωρίτερα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με την κ. Μπάτενχαϊμ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκε η πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι. «Συμφώνησαν να συνεχιστεί η διερευνητική διαδικασία και να ολοκληρωθεί αυτή η φάση το συντομότερο δυνατόν, με στόχο να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των δομημένων διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

 

efsyn.gr

Scroll to top