02/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Ο ζωντανός θρύλος

 

Εχουν περάσει 73 χρόνια από τότε που είχαμε Κατοχή στη χώρα μας. Ηταν η γερμανική μπότα του Χίτλερ τότε. Τώρα έχουμε τη χειρότερη τοκογλυφική γερμανική κατοχή της Μέρκελ.

 

Πεινούσαν και τότε οι Ελληνες, όχι όμως όπως τώρα. Γιατί στη δεκαετία του ‘40 και πριν από την κατοχή, οι Ελληνες δεν έκαναν δίαιτα για να χάσουν βάρος, αφού η δίαιτα ήταν πάγια για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, που τους έφταναν λίγο ψωμί και ελιές.

 

Η Μάχη της Κρήτης και ο ηρωισμός των Ελλήνων βοήθησαν τα μέγιστα για την αποτυχία στο όραμα του Χίτλερ να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Ομως τα θύματα στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες νεκρούς από γερμανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τα κανόνια τους.

 

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα. Εχει αρχίσει ο φοβερός οικονομικός πόλεμος με τέσσερις και παραπάνω χιλιάδες νεκρούς από βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς.

 

Αυτοκτονίες: Εδώ θα κάνω την πρότασή μου, στον ήρωα της χιτλερικής κατοχής, τον ζωντανό θρύλο Μανώλη Γλέζο, που αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του, μαζί με τον Σάντο, κατέβασε από το σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, που είναι ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, τη γερμανική σημαία.

 

Κύριε Μανώλη Γλέζο, ο Αριστοτέλης είχε πει: «Οταν η γνώση παντρευτεί την πείρα, γεννιέται ένας ηγέτης». Αυτό σας αντιπροσωπεύει απόλυτα. Ζητήστε άμεσα μια ολομέλεια της Βουλής που σκοπό θα έχει την αναθεώρηση του Συντάγματος, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και γενικά ό,τι εμποδίζει στο να μην είναι όλοι οι Ελληνες βουλευτές έντιμοι. Και ενώ θα έχετε προαναγγείλει τον σκοπό της ολομέλειας, πιστεύω ότι ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί δεν θα χωράει στην πλατεία Συντάγματος και θα κατακλύσει όλη την παλιά Αθήνα, περιμένοντας ν’ ακούσει το αποτέλεσμα.

 

Ομως η ανακοίνωση να μη γίνει από τη Βουλή, αλλά να πάτε με μια ομάδα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και από τα μεγάφωνα και από τα μέσα ενημέρωσης να καλέσετε τους Ελληνες επιχειρηματίες της διασποράς να έρθουν πλέον με σιγουριά στην πατρίδα να επενδύσουν καθώς επίσης να πείτε στους Ελληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους σε ξένες χώρες να τα φέρουν πίσω, δανείζοντας την πατρίδα, και δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτα.

 

Οπότε και τούτη τη φορά, πάλι από την Ακρόπολη, νοερά θα κατεβάσετε τις τοκογλυφικές σημαίες από όλα τα σπίτια της Ελλάδας.

 

Θανάσης Σταματέλος

 

………………………………………………………

 

Συνωμοσίες

 

Ο σημερινός Νεκροέλληνας, πριν χάσει την ιδιότητα του Ελληνα, είχε περάσει από το στάδιο του Νεοέλληνα, χάνοντας την επαφή του με τον πραγματικό κόσμο.

 

Αυτή η συλλογική αδυναμία του σημερινού Νεκροέλληνα να αντιληφθεί τον πραγματικό κόσμο οφείλεται κατά 100% στην προηγούμενη ιδιότητά του ως Νεοέλληνα, κατά τη διάρκεια της οποίας ασπάστηκε το δόγμα της ουτοπικής νεωτερικότητας, η οποία τον θέλει να νομίζει ότι όλα όσα γίνονται στον κόσμο ο ίδιος τα ξέρει και γίνονται στη βάση του δικαίου το οποίο του εξασφαλίζει και το δικό του μερίδιο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

 

Η συχνή φράση «έπεσα από τα σύννεφα» είναι ακριβώς η δήλωση της άγνοιάς του για τον πραγματικό κόσμο.

 

Δασκάλους σε αυτήν τη μόνιμη ουτοπία του ο χθεσινός Νεοέλληνας και σημερινός Νεκροέλληνας είχε και έχει πολλούς.

 

Δεν θα αναφέρω ονόματα, είναι όμως όλοι αυτοί που ασχολούνται με το αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συνωμοσίες, κατηγορώντας οι μεν πρώτοι τους δεύτερους που δεν πιστεύουν στις συνωμοσίες ως αναίσθητους-προδότες και οι δε δεύτεροι που δεν πιστεύουν στις συνωμοσίες τους πρώτους που πιστεύουν ως αλλοπαρμένους-φαντασιόπληκτους.

 

Λοιπόν, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συνωμοσίες;

 

Ναι, και υπάρχουν και δεν υπάρχουν, εξαρτάται το πώς το βλέπει ο καθένας από τη δυνατότητά του να σχεδιάσει ο ίδιος το μέλλον του και από τη δύναμη που έχει το εσωτερικό του «εγώ».

 

Αυτοί που βλέπουν συνωμοσίες είναι αυτοί που βλέπουν το φυσικό πλάνο των άλλων ως αφύσικο, γιατί οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι συνωμοσία και φυσικό σχέδιο είναι το ίδιο πράγμα.

 

Αυτοί που δεν βλέπουν συνωμοσίες, είναι αυτοί που είτε δεν είναι οι ίδιοι σε θέση να κάνουν τον παραμικρό σχεδιασμό στη ζωή τους είτε είναι αυτοί που συμμετέχουν σε συνωμοσίες, αλλά δεν θέλουν να αντιληφθούν οι άλλοι ότι γίνονται συνωμοσίες.

 

Κάθε εξέλιξη, κάθε δράση κάθε ορθολογικά σκεπτόμενου οργανισμού ή κοινωνίας απαιτεί ύπαρξη σχεδίου και αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο για την ελληνική κοινωνία, ανεξαρτήτως αν ο Α το ονομάζει συνωμοσία ή ο Β φυσικό σχέδιο.

 

Τα φυσικά σχέδια του ικανού βλέπει ο ανίκανος ως συνωμοσία.

 

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

 

……………………………………………………..

 

Στάχτη

 

Τα προσωπεία πέφτουν. Οι διαθέσεις είναι πια ορατές. Η ρήξη με το παρελθόν είναι πια οριστική. Αποκάλυψη. Η ιδεολογία της υπεραξίας απορρίπτει τον πολιτισμό και την αρετή. Μόνη λύση είναι η φωνή του πολίτη. Η κατάρρευση της σκέψης οδηγεί στο άγνωστο. Αυτό το εγχείρημα είναι η προοπτική για το μέλλον. Είναι αυτό που απομένει από τη στάχτη. Τέλος πια. Αρχή για νέο ξεκίνημα.

 

Αλέξιος Φ. Μαυρουδής, Πειραιάς

 

……………………………………………………..

 

Αϊχμαν

 

Με τον υπουργό Αϊχμαν δεν θα ασχοληθεί κάποιο κανάλι και κάποιος εισαγγελέας για τη ρατσιστική βία – καταστολή και τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει κατά των μεταναστών και των αθίγγανων, ή ξεχνάνε τους φακέλους που είχε καταχωνιάσει στα συρτάρια του υπουργείου με τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής;

 

Αν υπήρχε δικαιοσύνη, θα έπρεπε να κατηγορηθεί για συνεργός της Χρυσής Αυγής, αν όχι για ηθικός αυτουργός.

 

Νίκος Τσουβαλάκης

Δραπετσώνα

 

 

 

 

 

Scroll to top