Xrisostomos-Cyprus-Arxiepiskopos

02/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

«Ντου» από τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου σε ξενοδοχείο

«Φύγετε, θα το δουλέψουμε εμείς». Στο φως η «εισβολή» του προκαθήμενου της κυπριακής εκκλησίας στο ξενοδοχείο Sun Hall.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Αρχιεπισκοπικά ρεζιλίκια στη Λάρνακα! Η εφημερίδα «Χαραυγή» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ντου αρχιεπισκόπου στο Σαν Χολ» έφερε στο φως την «εισβολή» του προκαθήμενου της κυπριακής εκκλησίας στο ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει και τα εξής: «Με την ποιμαντορική ράβδο ανά χείρας και με τη συνοδεία 10-15 συνεργατών του, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ μετέβη στις Φοινικούδες κάνοντας «κατάληψη» στο ξενοδοχείο Sun Hall. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας προέβη σ' αυτή την κίνηση που πόρρω απέχει από το θεσμό που πρεσβεύει, επιχειρώντας να λύσει με ετσιθελικό τρόπο μια νομική διελκυστίνδα μεταξύ της αρχιεπισκοπής και της διαχειρίστριας εταιρείας.

Η εταιρεία Aqua Sol ενοικιάζει και διαχειρίζεται, βάσει συμβολαίου, το γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά εξ ημισείας  στην Εκκλησία και σε ορφανοτροφείο της Λάρνακας. Το συμβόλαιο της εταιρείας έληξε χθες, 1η Απριλίου και η διαχείριση του ξενοδοχείου, κατ’ ισχυρισμόν του αρχιεπισκόπου, περνά στην εκκλησία. Η δε εταιρεία επικαλείται τη συμφωνία ενοικίασης και συγκεκριμένα τη ρήτρα που προνοεί ότι η Aqua Sol έχει το δικαίωμα για μονομερή επέκταση του συμβολαίου.

Η διαφωνία προέκυψε εδώ και αρκετό καιρό και τα δύο μέρη συμφώνησαν, πριν από 15 μέρες περίπου, ότι το θέμα θα παραπεμφθεί σε διαιτησία στο δικαστήριο, γιατί η αρχιεπισκοπή δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ανανέωσης στην εταιρεία. Εντούτοις, ο αρχιεπίσκοπος, αντί να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, μετέβη χθες λίγο πριν το μεσημέρι στις Φοινικούδες και με τη συνοδεία του μπήκε στο ξενοδοχείο… ως ο νέος διαχειριστής!  Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, οι διευθυντές καθώς και το προσωπικό του ξενοδοχείου σάστισαν από τη συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου, αφού δεν περίμεναν να ζήσουν τέτοιες εικόνες. Πολλοί μάλιστα νόμιζαν αρχικά ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε, με τον προκαθήμενο να συμπεριφέρεται σαν ιδιοκτήτης και διαχειριστής του ξενοδοχείου, δηλώνοντας ότι:

«Το ξενοδοχείο θα το δουλέψουμε εμείς οι ίδιοι. Εχουμε διορίσει διευθυντή και όλο το προσωπικό… πρέπει να υπακούει στον διευθυντή. Αναλαμβάνουμε από σήμερα όλα τα θέματα που αφορούν το προσωπικό, μισθούς, οποιεσδήποτε διευθετήσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε ό,τι θέλουν και τους είπαμε ότι θέλουμε μια καλή συνεργασία…Ετσι από σήμερα το ξενοδοχείο διευθύνεται από την αρχιεπισκοπή».

Αναφερόμενος στη νομική πτυχή του θέματος, ο Χρυσόστομος ο Β’ δήλωσε ότι από το βράδυ της Δευτέρας έληξε το συμβόλαιο της Aqua Sol και η αρχιεπισκοπή και οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν επιθυμούν πλέον τη συνέχιση της συνεργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ερωτηθείς εάν έχουν ακολουθηθεί όλες οι νενομισμένες διαδικασίες, ο αρχιεπίσκοπος υποστήριξε ότι η εν λόγω εταιρεία έδωσε προσφορά αλλά ήταν πιο χαμηλή από τις άλλες.

«Η Aqua Sol είπε ότι δεν φεύγει από το ξενοδοχείο. Εμείς είπαμε ότι δεν θέλουμε πλέον να ενοικιάζουμε το ξενοδοχείο και αφού έληξε το συμβόλαιο, αναλαμβάνουμε εμείς τη διεύθυνση», ανέφερε ο προκαθήμενος εν είδει μεγαλοξενοδόχου. «Υπάρχουν άλλα ξενοδοχεία… να ενδιαφερθούν για τα ξενοδοχεία τους», υπέδειξε, απαντώντας στην εταιρεία.

Από την πλευρά της, η εταιρεία στηρίζεται νομικά στη ρήτρα του συμβολαίου για μονομερή δικαίωμα ανανέωσης της διαχείρισης του Sun Hall και θα ζητήσει διάταγμα δικαστηρίου για παρενόχληση».

 

efsyn.gr

Scroll to top