baltakos

03/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο «Εφιάλτη» για τη ΧΑ ήθελε ο Μπαλτάκος

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος προσπάθησε να εξελιχθεί σε... κατάσκοπο της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι σκέψεις, οι στρατηγικές και οι κινήσεις των χρυσαυγιτών - Στον «κώδικα τιμής» του γιου του απέδωσε το χθεσινό συμβάν στη Βουλή.
      Pin It

Μια ακόμα προσπάθεια να λάβει «άφεση αμαρτιών» για τις συνομιλίες του με τα μέλη της Χρυσής Αυγής έκανε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος παρουσίασε «επιλεκτική αμνησία» για τις επαφές του με τους βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ο κ. Μπαλτάκος μιλώντας στο Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αποκάλυψε ότι η συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη έγινε τον Οκτώβριο του 2013, μετά την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ είπε ότι είχε συχνές επαφές με μέλη της ΧΑ -τόσο στους διαδρόμους της Βουλής, όσο και στο γραφείο του, χωρίς να θυμάται ακριβώς πότε και με ποιους.

Όπως υποστήριξε, οι συναντήσεις γίνονταν γιατί «κάποιος έπρεπε να είχε επαφή με τους συγκεκριμένους ανθρώπους», ενώ σημείωσε «έπρεπε να γνωρίζουμε τις σκέψεις, τις στρατηγικές και τις κινήσεις των χρυσαυγιτών».

Ο κ. Μπαλτάκος υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα, κάτι που θα την απομάκρυνε από την κυβέρνηση, ενώ για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως «κανένας δεν είναι ναζί».

Για το ύφος της συνομιλίας που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη, είπε ότι δεν μίλαγε με ακαδημαϊκό και τόνισε πως του είπε αυτά που ήθελε να ακούσει, προκειμένου να λάβει τις πληροφορίες που ήθελε.

«Δεν υπήρχε λόγος να ξέρει τις συναντήσεις με τη Χρυσή Αυγή ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Μπαλτάκος, σημειώνοντας τη μακρά σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά από τη δεκαετία του ΄70. «Εγώ και ο Σαμαράς είμαστε δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Δεν πιάνουμε στο στόμα μας τον πρωθυπουργό» απάντησε σε ερώτημα για το αν γνώριζε ο κ. Σαμαράς τις προσπάθειές του να «απεγκλωβίσει» τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

 

Έχει «κώδικα τιμής» ο γιος μου

Για το επεισόδιο με το γιο του, εντός του Κοινοβουλίου, υποστήριξε ότι ο γιος του αναζητούσε τον Ηλία Κασιδιάρη και φώναξε εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής, στο διάδρομο του α΄ ορόφου της Βουλής.

«Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ και όπως ξέρετε αυτοί οι άνθρωποι έχουν κώδικα τιμής» είπε ο κ. Μπαλτάκος, σημειώνοντας ότι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν «κώδικα τιμής» που δεν περιλαμβάνει την κρυφή μαγνητοφώνηση συνομιλιών.

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο γιος του, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές για το περιστατικό στη Βουλή, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

 

efsyn.gr

Scroll to top