03/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Επιστροφή στις αριστερές και προοδευτικές αξίες

      Pin It

Βρυξέλλες Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Εκκληση για επιστροφή στις αριστερές και προοδευτικές αξίες απηύθυνε, εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, o επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή, Χάνες Σβόμποντα.

 

«Η στιγμή των ευρωεκλογών είναι η στιγμή που πρέπει να μας γυρίσει σε αριστερές αξίες που ονομάζουμε προοδευτικές», ήταν το μήνυμα του Σβόμποντα, o οποίος μίλησε σε κοινή εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτικής Συνεργασίας και της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας.

 

Η Μαριλένα Κοππά, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, έθεσε το ζήτημα της πειστικότητας της προοδευτικής ατζέντας και επισήμανε ότι οι σοσιαλδημοκράτες δεν θα πρέπει να φοβηθούν τη σκληρή αυτοκριτική για το γεγονός ότι οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα ήρθαν στην περίοδο διακυβέρνησης της σοσιαλιστικής παράταξης. «Οσοι δεν τολμούν, δεν κάνουν λάθη», σημείωσε.

 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Αθήνα και την παραίτηση Μπαλτάκου, η ευρωβουλευτής έβαλε στο κάδρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να τοποθετηθεί, διότι «η σιωπή είναι συνενοχή και η παραίτηση Μπαλτάκου δεν λύνει το πρόβλημα».

 

Με σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά άνοιξε την ομιλία του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, τονίζοντας ότι «είναι εκτεθειμένος» και πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το βίντεο Μπαλτάκου. Θύμισε δε ότι o μέχρι χθες πρωθυπουργικός σύμβουλος είχε καταβάλει «λυσσώδεις» προσπάθειες να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό. O κ. Μαχαίρας εκτίμησε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι κρίσιμες για τη μεταρρυθμιστικήΑριστερά και θα γίνει προσπάθεια να αλλάξουν οι συσχετισμοί «για να πάμε τα πράγματα σε προοδευτική κατεύθυνση».

 

Ομιλητές ήταν επίσης η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής Ελίζα Φερέιρα, ο Βούλγαρος Ιβαΐλ Κάλφιν και o δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε o ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλης.

 

Scroll to top