Olympiakos-Paok

03/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιράστηκαν… το πλεονέκτημα

Με 2-0 στο 10' λεπτό και υπόσχεση για μεγάλο σκορ, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και θα πάει στην Τούμπα υποχρεωμένος να επιτεθεί για να πάρει την πρόκριση.
      Pin It

Με 2-0 στο 10′ λεπτό και υπόσχεση για μεγάλο σκορ, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και θα πάει στην Τούμπα υποχρεωμένος να επιτεθεί για να πάρει την πρόκριση

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Δεν πήρε το προβάδισμα που ήθελε ο Ολυμπιακός, με βάση και το εντυπωσιακό ξεκίνημά του στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό στο «Καραϊσκάκη»!

 

Ο ΠΑΟΚ «μάζεψε» τη διαφορά στο 2-1 και, παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο για μία ώρα, κράτησε ανοιχτή την πόρτα για τη δική του είσοδο στον τελικό.

 

Την πρώτη μισή ώρα οι παίκτες του Μίτσελ επέβαλαν τους δικούς τους όρους στο παιχνίδι κι από τη στιγμή που πέτυχαν τα δύο γκολ στο δεκάλεπτο έδωσαν την «υπόσχεση» στους οπαδούς τους για μεγάλο σκορ. Η επανεμφάνιση του Φουστέρ αποδείχτηκε ευεργετική, αφού ο Ισπανός ήταν μέσα και στις δύο επιτυχίες. Πρώτα έβγαλε τη σέντρα στο 8’ και έδωσε την ευκαιρία στον Τσόρι Ντομίνγκες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (1-0) και τη δεύτερη σκόραρε ο ίδιος αξιοποιώντας την «α λα Ινιέστα» πάσα του Σαλίνο (2-0).

 

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ έμοιαζε χαμένος στο γήπεδο αλλά μπόρεσε να μείνει όρθιος και να αποφύγει τα χειρότερα στη μοναδική τελική προσπάθεια που έβγαλε σε όλο τον αγώνα. Ηταν το 31’ όταν ο Λίνο επιχείρησε τη σέντρα και ο Αθανασιάδης πρόλαβε τον Μανωλά και νίκησε τον Μέγερι (2-1).

 

Κάπου εκεί έγινε το… τάιμ άουτ στο ποδόσφαιρο και οι παίκτες ένα κουβάρι. Ο Αθανασιάδης μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα και την πήγε μέχρι τη σέντρα, αν και ο Βαλντές με τον Φουστέρ προσπαθούσαν να του την πάρουν από την αγκαλιά. Στη… φάση μπήκε και ο Στοχ που έσπρωξε τον Παραγουανό και τελικά ο διαιτητής Καλογερόπουλος έβγαλε την κίτρινη στον Φουστέρ και την κόκκινη στον Στοχ. Τραβηγμένη η απόφασή του αλλά για τον ΠΑΟΚ μάλλον λειτούργησε ευεργετικά, καθώς «χάλασε» το ματς με το γκολ και τη «βαβούρα». Ετσι είχε την ευκαιρία να ηρεμήσει στην ανάπαυλα και να υπερασπιστεί στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης την εστία του με καλύτερη οργάνωση.

 

Μόνον στο 59’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός, όταν από το γύρισμα του Μανιάτη ο Μαρκάνο, αν και βρέθηκε φάτσα με την (ανυπεράσπιστη) εστία, αστόχησε σε κεφαλιά. Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να σπάσουν τον «τοίχο» μπροστά από τον Γλύκο.

 

Ο Μίτσελ έβαλε από νωρίς τον Σάμαρη, στη συνέχεια έριξε στο παιχνίδι και τον Πέρες και τον Σαβιόλα αλλά τελικά δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίτο γκολ. Η άμυνα του ΠΑΟΚ φρόντισε να μη δεχτεί άλλες πάσες στην πλάτη της και οι Βίτορ – Ινσαουράλδε σταματούσαν μάλλον με άνεση τα γεμίσματα των αντιπάλων τους, αφήνοντας έξω από το παιχνίδι τον Βαλντές.

 

Σαφώς και η υπόθεση-πρόκριση παραμένει ανοιχτή, καθώς το «ψυχολογικό» αβαντάζ μπορεί να ανήκει στον ΠΑΟΚ, λόγω Τούμπας, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να το διαχειριστεί όταν βρει απέναντί του μια ομάδα που θα έχει την υποχρέωση να επιτεθεί και όχι μόνον να αμύνεται…

 

Scroll to top