Pin It

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Μέχρι και στον πρωθυπουργό είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα της λειτουργίας του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου οι γονείς, οι καθηγητές αλλά και οι μαθητές, που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.

 

Το σχολείο κινδυνεύει πλέον με οριστικό λουκέτο, αν δεν πάρει την καθιερωμένη διετή πιστοποίηση από τους επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι στην τελευταία τους επίσκεψη διαπίστωσαν σημαντικές ελλείψεις και δυσλειτουργίες. Ειδικότερα οι επιθεωρητές επισήμαναν πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα της τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις και το κτιριακό ζήτημα, δεν πρόκειται να ξαναδώσουν την πιστοποίηση. Οπως ανέφεραν, είναι η τελευταία χρονιά που θα ανεχτούν τα μαθήματα στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας να ξεκινούν με καθυστέρηση μηνών εξαιτίας της μη αποστολής δασκάλων από το υπουργείο Παιδείας.

 

Ολα τα παραπάνω θέματα έθεσαν οι γονείς στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Απόστολο Κλινάκη, ο οποίος τους υποσχέθηκε πως θα παραιτηθεί αν κλείσει το σχολείο, αλλά και στον περιφερειάρχη Κρήτης και στον δήμαρχο Ηρακλείου, ζητώντας τη δική τους παρέμβαση. Ο σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Διδασκόντων στο σχολείο έστειλαν, μέσω του δημάρχου Ηρακλείου, επιστολή για το θέμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να επιληφθεί άμεσα και προσωπικά.

 

Μ.Δ.

 

Scroll to top