obama-barack

03/04/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Ανησυχία των Ρώσων για τη Δύση

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα κράτη της Δύσης εντείνουν την ανησυχία στο Κρεμλίνο, καθώς η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που προσελκύει τους ξένους επενδυτές και μετά τα τελευταία γεγονότα , δηλαδή την ενσωμάτωση της Κριμαίας, έδειξε την αδυναμία της και όχι τη δύναμή της.
      Pin It

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ρώσοι βλέπουν τα κράτη της Δύσης ως χώρες που προσφέρουν ευκαιρίες, μια τάση που προκαλεί ανησυχία στο Κρεμλίνο.

Η Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, «αισθάνεται περικυκλωμένη εν μέρει διότι ο κόσμος κοιτάζει προς τη Δύση και όταν βλέπει την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες λέει ότι είναι χώρες στις οποίες, αν δουλέψει κανείς όσο μπορεί, χωρίς να έχει γνωριμίες, χωρίς να έχει γεννηθεί στο σωστό μέρος, χωρίς να χρειάζεται να δωροδοκήσει, μπορεί να πετύχει».

Συγκριτικά, η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που προσελκύει τους ξένους επενδυτές, ενώ έχει έναν πληθυσμό που γηράσκει, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε δείπνο της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ συνεχίζοντας ανέφερε πως η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία οφείλεται στην αδυναμία της Ρωσίας μάλλον, παρά τη δύναμή της.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top