04/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πίσω απ’ όλα ο… φαντομάς

Τον διαρκώς κρυπτόμενο Αντώνη Σαμαρά στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντας τις ευθύνες του για το ακροδεξιό παρακράτος που προκύπτει από τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή.
      Pin It

Τον διαρκώς κρυπτόμενο Αντώνη Σαμαρά στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντας τις ευθύνες του για το ακροδεξιό παρακράτος που προκύπτει από τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

Το στόχαστρό του στραμμένο στον «άφαντο» Αντώνη Σαμαρά κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανεβάζει τους τόνους της επίθεσής του προς το Μαξίμου, όσο μάλιστα ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του «κρύβονται» ή «γελοιοποιούνται». Σχολιάζοντας μάλιστα τη χθεσινή συνέντευξη Μπαλτάκου, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνουν ότι επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμηση της Κουμουνδούρου πως «μια δράκα ακροδεξιών ηγείται της Ν.Δ.» και επιμένουν ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει εδώ και τώρα».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες στο Παλέρμο για «στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζοντας ότι η άκρα Δεξιά «είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά μαζί του, όπως αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα». Επενδύοντας σε αυτή την πολιτική οπτική και επιχειρώντας να θέσει προ των ευθυνών του τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε χθες αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην απαίτηση να παραιτηθούν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με τον Πάνο Σκουρλέτη να σημειώνει (ΒΗΜΑ FM) ότι πέραν της πάταξης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής «πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο Χαράλαμπος Αθανασίου».

 

Ηξερε για το παρακράτος

 

Αλλωστε, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, «όταν πριν από ενάμιση χρόνο για τα θέματα της Χρυσής Αυγής εμείς τα φέρναμε στη Βουλή και ζητάγαμε να παρέμβει η Δικαιοσύνη, να κάνει τη δουλειά της καλά η αστυνομία, εκείνοι σιωπούσαν». «Εδώ έχουμε ένα παρακράτος το οποίο λειτουργούσε εν γνώσει και με τις ευλογίες του κ. Σαμαρά, το οποίο συναντήθηκε με τη μνημονιακή βαρβαρότητα της πολιτικής του» σημείωσε χαρακτηριστικά o Π. Σκουρλέτης για τον ρόλο Μπαλτάκου, τον οποίο χαρακτήρισε «μαντρόσκυλο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.».

 

Σχολιάζοντας μάλιστα την ύστατη προσπάθεια του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη να αντεπιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μίλησε για μια «δήλωση απύθμενου πολιτικού θράσους», υπογράμμισε ότι ο Σίμος Κεδίκογλου εδώ και ένα ολόκληρο 24ωρο δεν έχει τοποθετηθεί για το «τι γίνεται το ακροδεξιό χέρι, όπως αποδεικνύεται, του κ. Σαμαρά». Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα αποσπάσματα βιντεοσκοπημένων συνομιλιών κορυφαίων χρυσαυγιτών με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τα οποία «αν βγουν στη φόρα ίσως ζήσουμε νέους μεγάλους σεισμούς».

 

Ολο αυτό το σκηνικό ούτως ή άλλως χαρακτηρίζεται «νοσηρό» από τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασαν χθες, το οποίο τροφοδοτείται με τις «αντιδημοκρατικές ακροβασίες» των αρχηγών των συγκυβερνώντων κομμάτων. Γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή του συνέντευξη υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει, για πολλούς λόγους», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας έρχονται να βαρύνουν σε ένα βουνό που έχει πέσει στις πλάτες της κυβέρνησης, σε έναν τεράστιο όγκο, ένα βαρύ φορτίο που δεν μπορεί να περάσει έτσι».

 

Ο Τσίπρας στο Παλέρμο

 

«Το μόνο πολιτικό αντίβαρο στη σκοτεινή Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού είμαστε εμείς» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησε σε εκδήλωση της λίστας «Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στη Σικελία. «Η δική μας Ευρώπη, η “Αλλη Ευρώπη” ενώνει» ενώ «η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ διαιρεί» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι κυρίαρχοι διαιρούν την ήπειρο με όλα τα κριτήρια, σημείωσε ότι «η διαχείριση της κρίσης συνιστά μια ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία, τη Δημοκρατία και τη μεταπολεμική Ιστορία της Ευρώπης».

 

«Πρέπει να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συμμαχία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας εμμένοντας στην τακτική για διεμβολισμό των ψηφοφόρων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων και τόνισε ότι η Αριστερά αγωνίζεται «για τη “ρεαλιστική ουτοπία”, όχι μόνο μιας αριστερής διακυβέρνησης, αλλά και της αριστερής ηγεμονίας».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, καταλογίζοντάς του ότι «βιάζεται να ολοκληρώσει στη διάρκεια της ιταλικής προεδρίας» τη συμφωνία για τη «Διατλαντική Συνεργασία, το Εμπόριο και τις Επενδύσεις» (TTIP). «Σε αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την Ευρώπη, ψηφίζουμε για τους λαούς μας, ψηφίζουμε για τη ζωή μας» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τη νίκη του κόμματός του στις επόμενες εκλογές «απάντηση του λαού μας στο κοινωνικό έγκλημα της λιτότητας που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό». «Η νίκη αυτή θα δείξει τον δρόμο σε όλη την Ευρώπη και θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «αυτός ο Μάης θα είναι της Αριστεράς».

 

Scroll to top