04/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Ακροδεξιά παρέμβαση…

 

Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της ζητά το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι είναι πλέον «επιτακτική υποχρέωση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη μοιραία ΠΝΠ». Επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις ότι ο Τ. Μπαλτάκος, γραμματέας της κυβέρνησης, ήταν «ο εμπνευστής και συντάκτης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθέτησαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και επέβαλαν το “μαύρο” της ΕΡΤ, αποδεικνύουν περίτρανα την ορθότητα των θέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ότι εκτός από αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική, η “μαύρη” ΠΝΠ ήταν μια ξεκάθαρη ακροδεξιά φιμωτική απάνθρωπη παρέμβαση». Και μετά και «την παταγώδη αποτυχία των διαφόρων “μορφωμάτων” για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» είναι επιτακτική η ακύρωσή της και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

 

………………………………………………

 

Ο Κυριακού στη Σλοβενία

 

Στις νέες συνθήκες τηλεθέασης που πυροδοτεί η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας αναφέρθηκε ο Θοδωρής Κυριακού, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΝΤ1, που ήταν βασικός ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο Διαφήμισης στη Σλοβενία. Ο όμιλος δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη χώρα μέσω του Planet ΤV και ο κ. Κυριακού ανέλυσε τη στρατηγική και τις προοπτικές του ομίλου με αιχμή το πρότζεκτ που αναπτύσσει, το Production Hub, για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Η ψηφιακή τεχνολογία -τόνισε- εξελίσσεται συνεχώς και έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που οι καταναλωτές απολαμβάνουν το περιεχόμενο. Το κοινό βασίζεται πια σε πολλαπλές πηγές και έχει πιο ενεργή συμμετοχή στην “κατανάλωση” του περιεχομένου από ό,τι είχε ποτέ [...] Οι καταναλωτές προτιμούν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο που είναι σχετικό με το τοπικό τους περιβάλλον, τη γλώσσα και τα πολιτισμικά τους πρότυπα. Το fragmentation και το localization of content είναι δυο από τις σημαντικότερες τάσεις που διαμορφώνουν σήμερα τα Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως». Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχημένη συνεργασία του ΑΝΤ1 με τη VICE Media, καθώς και στη δημιουργία καναλιών WebTV στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

 

……………………………………………………………..

 

50 χρόνια ελληνική Ντόιτσε Βέλε

 

Ενα φιλμ και μία δημόσια συζήτηση για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Ελληνικού Προγράμματος της Deutsche Welle. Σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Ινστιτούτο Γκέτε, Ομήρου 14-16. Τότε που στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974) η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων άκουγε κρυφά κάθε βράδυ, από 21.40 έως 22.40 ώρα Ελλάδος, την ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle, την εκπομπή που είχε γίνει η φωνή της αντίστασης. Αυτό το κεφάλαιο της ελληνογερμανικής ιστορίας πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ «Λόγος και Αντίσταση» (2009/10) του Τίμωνα Κουλμάση. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Τίμωνα Κουλμάση, σκηνοθέτη, Peter Limbourg, γενικό διευθυντή της Deutsche Welle, Νικόλαο Τζαβάρα, ελεύθερο συνεργάτη της εκπομπής στα χρόνια της χούντας. Συντονισμός: Σπύρος Μοσκόβου, διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος της Deutsche Welle.

 

Scroll to top