04/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Γυαλιά-καρφιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τέσσερις φοιτητές διακομίσθηκαν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο από επίθεση αγνώστων.
      Pin It

Τέσσερις φοιτητές διακομίσθηκαν αιμόφυρτοι στο νοσοκομείο από επίθεση αγνώστων

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Τέσσερις φοιτητές στο νοσοκομείο για τις αφίσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από μια απλή φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Νίκο Μυριούνη και μια κοπέλα που προσπάθησε να σκίσει αφίσες για εκδήλωση της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή στο ισόγειο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

 

Ομάδα 20-25 κουκουλοφόρων εισέβαλε αιφνιδιαστικά στο κτίριο κρατώντας σιδηρολοστούς και ρόπαλα. Χτύπησαν αδιακρίτως όποιον βρήκαν μπροστά τους και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Τέσσερις φοιτητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο αιμόφυρτοι. Οι κουκουλοφόροι, μετά το χτύπημα, τράπηκαν σε φυγή. Το φουαγέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έμοιαζε βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ επιτόπου έσπευσαν ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ωστόσο δεν πρόλαβαν να επέμβουν στη διάρκεια της συμπλοκής.

 

Από τους τραυματίες φοιτητές οι δύο αποχώρησαν από το νοσοκομείο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και άλλοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν την παραμονή τους απαραίτητη λόγω χτυπημάτων που είχαν στο κεφάλι.

 

Κάτι περισσότερο από «λυπηρό» χαρακτηρίζουν το περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητών από αγνώστους εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας.

 

«Είναι περισσότερο από λυπηρό το γεγονός το 2014 να υπάρχει τέτοια ωμή βία εντός των Πανεπιστημίων που αποτελούν κέντρα παιδείας, ήθους και πολιτισμού, η οποία να μην έχει καν πραγματική αιτία. Οι τέσσερις φοιτητές που χτυπήθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με συμπλοκές, διενέξεις ή αντιπαραθέσεις» δήλωσε ο αντιπρύτανης, Χάρρυ Παπαπανάγος.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Νίκος Μυριούνης, που υπήρξε μάρτυρας του επεισοδίου, ανέφερε ότι η μέρα δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο, ούτε διεξαγόταν στους χώρους του Πανεπιστημίου κάποιο πάρτι φοιτητικής παράταξης. Το περιστατικό, όπως εξήγησε, σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ και αφορμή φαίνεται να στάθηκε μια φραστική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος «με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο», όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης που είχαν αναρτηθεί μέσα στο Πανεπιστήμιο.

 

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πάντα, μετά από περίπου 40 λεπτά, γύρω στα 20-25 άτομα, με κουκούλες και κράνη, φέροντας σιδηρογροθιές και λοστούς, εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο κι επιτέθηκαν κατ’ αρχάς σε τέσσερις φοιτητές που ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση η οποία πρόκειται να γίνει την Τρίτη.

 

Η αστυνομία που έσπευσε επιτόπου με ισχυρές δυνάμεις δεν πρόλαβε να επέμβει, ούτε να κάνει συλλήψεις, αλλά, όπως έγινε γνωστό χθες, είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

 

Scroll to top