04/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΘ ΚΑΙ «SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ KLAUS KITTSTEINER

Κοινή εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Ετοιμάζονται οι κάλπες για το δημοψήφισμα.
      Pin It

Ετοιμάζονται οι κάλπες για το δημοψήφισμα

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη συστρατεύεται o Κlaus Kittsteiner – ιδρυτικό μέλος του κινήματος «Berliner Wassertisch», που δημιουργήθηκε το 2006 και πέτυχε, με τη διοργάνωση δύο δημοψηφισμάτων, το 2011 και το 2013, την επαναδημοτικοποίηση του νερού στο Βερολίνο.

 

Σήμερα, ο Γερμανός ακτιβιστής θα συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

 

Ενημέρωση πολιτών

 

Αναμένεται να παρουσιάσει την εμπειρία του στο ζήτημα και να λάβει μέρος στην εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, που συνδιοργανώνουν το ΑΠΘ και το Συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSτε το Νερό».

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με το δημοψήφισμα για το νερό στις 18 Μαΐου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΣΤαγώνες», της Νέλλης Ψαρρού, για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα. Στο μεταξύ χθες, την πρόθεσή της για τοποθέτηση κάλπης σε κάθε εκλογικό τμήμα, δίπλα στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να απαντάει ο κόσμος στο ερώτημα αν συμφωνεί ή όχι με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, επανέλαβε η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

 

«Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή για να έχει βαρύτητα το δημοψήφισμά μας» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Σίμος Δανιηλίδης, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι για τη διεξαγωγή του με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν νομικά κωλύματα.

 

«Αν δεν μπορέσουμε να στήσουμε τις κάλπες μας όπως θέλουμε, θα τις στήσουμε στις 18 Μαΐου πάλι, κάπου μέσα στα σχολικά συγκροτήματα ή στις αυλές ή έξω απ' αυτές, ανάλογα πού θα μας αφήσουν» πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι η ΠΕΔ «είναι ριζικά αντίθετη στην οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ».

 

Το ερώτημα που θα τεθεί είναι «Ναι ή Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ». Για λόγους αξιοπιστίας και βαρύτητας του αποτελέσματος, θα υπάρχει κεντρική εφορευτική επιτροπή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Οι δήμαρχοι ενημέρωσαν πως μετά το δημοψήφισμα θα ακολουθήσει σειρά επαφών με όλους τους θεσμικούς φορείς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

 

Scroll to top